Vega gyros

Ha recept, akkor húsmentes, ha pedig frissítő, akkor csakis cukormentes? Miért ne élvezhetnéd az ízeiket 100%-osan, kompromisszumok nélkül? A strand és a fesztiválok sztárját receptünk segítségével vega változatban is kipróbálhatod, mellé pedig jöhet egy doboz jól behűtött, cukormentes XIXO Zero Cola!

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók 6 pitához:

A sült csicseriborsóhoz:

  • 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
  • 2 ek olívaolaj
  • 0,5 tk fokhagymapor
  • 0,5 tk oregánó
  • 0,5 tk kakukkfű
  • 1 csipet őrölt római kömény
  • só, bors

 

A tzatzikihez:

  • 2 szál kígyóuborka
  • 2 tk só
  • 4 ek görög joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 4-5 levél friss menta

A marinált káposztához:

  • 0,25 fej lila káposzta
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor
  • 2 ek almaecet

 

Az összeállításhoz:

 

  • 6 db pita
  • 6 szelet paradicsom

ELKÉSZÍTÉS

A sült csicseriborsóhoz összekeverjük az olívaolajjal és befűszerezzük a hozzávalókkal, és egy serpenyőben, közepes lángon 8-10 percig pirítjuk.

A tzatzikihez nagy lyukú reszelőn lereszeljük az uborkát, összeforgatjuk a sóval, és hagyjuk állni 15 percet. Ezután kinyomkodjuk belőle a felesleges vizet, és összekeverjük a többi hozzávalóval.

A káposztát nagyon vékony szeletekre vágjuk, hozzákeverjük a sót, a cukrot és az almaecetet, és hagyjuk állni fél órát. A felesleges nedvességet leöntjük róla.

A pitát felmelegítjük, majd jöhet az összeállítás: megtöltjük a csicseriborsóval, tzatzikivel, a káposztával és a paradicsommal, és kész is.

Az elkészült gyros-t XIXO Cola Zeroval tálaljuk

PRÓBÁLd KI EZEKET A RECEPTEKET IS !