Ha recept, akkor húsmentes, ha pedig frissítő, akkor csakis cukormentes? Miért ne élvezhetnéd az ízeiket 100%-osan, kompromisszumok nélkül? A strand és a fesztiválok sztárját receptünk segítségével vega változatban is kipróbálhatod, mellé pedig jöhet egy doboz jól behűtött, cukormentes XIXO Zero Cola!
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók 6 pitához:
A sült csicseriborsóhoz:
1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
2 ek olívaolaj
0,5 tk fokhagymapor
0,5 tk oregánó
0,5 tk kakukkfű
1 csipet őrölt római kömény
só, bors
A tzatzikihez:
2 szál kígyóuborka
2 tk só
4 ek görög joghurt
2 gerezd fokhagyma
frissen őrölt bors
1 csokor friss petrezselyem
4-5 levél friss menta
A marinált káposztához:
0,25 fej lila káposzta
1 csipet só
1 csipet cukor
2 ek almaecet
Az összeállításhoz:
6 db pita
6 szelet paradicsom
ELKÉSZÍTÉS
A sült csicseriborsóhoz összekeverjük az olívaolajjal és befűszerezzük a hozzávalókkal, és egy serpenyőben, közepes lángon 8-10 percig pirítjuk.
A tzatzikihez nagy lyukú reszelőn lereszeljük az uborkát, összeforgatjuk a sóval, és hagyjuk állni 15 percet. Ezután kinyomkodjuk belőle a felesleges vizet, és összekeverjük a többi hozzávalóval.
A káposztát nagyon vékony szeletekre vágjuk, hozzákeverjük a sót, a cukrot és az almaecetet, és hagyjuk állni fél órát. A felesleges nedvességet leöntjük róla.
A pitát felmelegítjük, majd jöhet az összeállítás: megtöltjük a csicseriborsóval, tzatzikivel, a káposztával és a paradicsommal, és kész is.