Tortilla döner

Miért ne ruccanhatnál ki Törökországba egy finom ebéd vagy vacsora erejéig? Mutatunk hozzá egy tortillareceptet rengeteg belevalóval, igazán belevaló személyek számára! A tökéletes kíséretről pedig egy-egy doboz hideg XIXO Cola Zero gondoskodik.

Elkészítési idő: 20 perc
Pihentetési idő: min. 60 perc
Összesen: 80 perc

Hozzávalók 2 dönerhez:

A húshoz:

4 db csirkefelsőcomb-filé

50 ml olívaolaj

0,5 mk római kömény

0,5 mk őrölt koriander

0,5 mk szerecsendió

0,5 mk fahéj

1 tk fokhagymapor

0,5 mk kömény

0,5 tk füstölt paprika

 

A zöldségekhez:

0,5 fej lila hagyma

1 db paradicsom

0,25 db jégsaláta

0,25 szál kígyóuborka

kb. 120 g lila káposzta

A csípős szószhoz:

100 g ketchup

1-2 tk darált csípős paprika

50 ml víz

 

A joghurtos szószhoz:

100 g híg joghurt

5 szál snidling

 

Az összeállításhoz:

2 db tortillalap

ELKÉSZÍTÉS

A húst hajszálvékony szeletekre vágjuk, egy tálba tesszük, és rálocsoljuk az olívaolajat. A római köményt, a koriandert, a szerecsendiót, a fahéjat, a fokhagymaport, a köményt, a füstölt paprikát és a sót összekeverjük, és beledörzsöljük a húsba a fűszereket. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük, de még jobb, ha előző nap bepácoljuk a húst.

A lila hagymát karikára vágjuk és lesózzuk. A paradicsomot és a salátát felszeleteljük, a kígyóuborkát ferdén karikákra vágjuk, majd hosszában vékony szeleteket vágunk belőlük, a káposztát pedig lereszeljük.

A csípős szószhoz összekeverjük a ketchupot, a darált csípős paprikát és a vizet. A joghurtos szószhoz pedig a joghurtot a snidlinggel és a sóval.

Felforrósítunk egy serpenyőt, és közepesen erős lángon 4-5 perc alatt megsütjük benne a húst. Ha szükséges, rakhatunk még egy kevés olajat a serpenyőbe, de a húson már van olaj.

Ha megsült a csirke, összeállítjuk a dönert. A tortilla közepére tesszük a húst, megpakoljuk a zöldségekkel és meglocsoljuk a kétféle szósszal. Alulról behajtjuk a tortillát, majd oldalról feltekerjük, és már haraphatjuk is. 

Az elkészült tortillát XIXO Cola Zero tálaljuk.

PRÓBÁLd KI EZEKET A RECEPTEKET IS !