Négysajtos minipizzák

Miért ne várhatnád a vendégeket vagy a családot a jól behűtött XIXO Mojito mellett egy hozzá passzoló extra finomsággal is? Dobjátok fel vele a bulit vagy vigyétek magatokkal kényelmesen akár a strandra és kirándulásra is!

Előkészítési idő: 30 perc
Kelesztési idő: 40 - 50 perc
Sütési idő: 8-10 perc
Összesen: kb 90 perc

Hozzávalók 10-12 db minipizzához:

A tésztához:

 

  • 150 g pizzaliszt (00)
  • 150 g kenyérliszt (BL-80)
  • 6 g só
  • 6 g olívaolaj
  • 200 ml langyos víz
  • 3 g szárított élesztő

 

A feltéthez:

 

  • 300 g krémsajt
  • 200 g mascarpone
  • só, bors
  • 1 mk szárított bazsalikom
  • 1 mk szárított oregánó
  • 100 g füstölt sajt
  • 100 g vörös cheddar
  • 100 g kékpenészes sajt
  • 30 g parmezán

ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a kétféle lisztet összekeverjük a sóval. Mehet bele az olívaolaj, illetve a víz és a szárított élesztő is. A tésztát alaposan bedagasztjuk, majd bucit formázunk belőle, átkenjük olívaolajjal, letakarjuk, és meleg helyen 40-50 percet kelesztjük.

A sütőt előmelegítjük 220-230 fokra – amennyit enged a sütőnk –, és betolunk egy tepsit is. A tésztát újra átgyúrjuk, 10-12 részre osztjuk, majd mindegyik darabból gombócot formázunk. Minél vékonyabbra nyújtjuk őket, maximum 15 cm-es korongokká, és sütőpapírra rakjuk.

A feltéthez a krémsajtot összekeverjük a mascarponéval, sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval. Megkenjük a pizzákat a krémmel, megszórjuk a reszelt füstölt sajttal és vörös cheddarral, és rámorzsoljuk a kékpenészes sajtot. A sütőpapíron lévő pizzákat ráhúzzuk a sütőből kivett, forró tepsire, és visszatoljuk a 220-230 fokos sütőbe kb. 8 percre. Még forrón pár vékony szelet parmezánt rakunk rájuk, illetve néhány bazsalikomlevéllel díszítjük őket.

Az elkészült minipizzákat XIXO Mojitoval tálaljuk

PRÓBÁLd KI EZEKET A RECEPTEKET IS !