Kolbászos-sajtos chimichanga

Miért ne csavarhatnál egyet a klasszikus tortillán? A chimichanga nem más, mint a tortilla egy minden jóval megpakolt, extra laktató, töltött-sütött változata, ami mellé szuperül csúszik a behűtött XIXO Lemon pezsdítő, citrusos íze.

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók 6 db chimichangához:

A krémhez:

120 g paprikás kolbász

300 g krémsajt

200 g mascarpone

100 g trappista sajt

só, bors

1 csipet füstölt paprika

 

 

Az összeállításhoz:

6 db tortillalap

fogpiszkáló

olaj a sütéshez

 

A mártogatóshoz:

250 g tejföl

só, bors

pár csepp citromlé

2 gerezd fokhagyma

50 g zöld pesztó

ELKÉSZÍTÉS

A krémhez a kolbászt apró kockákra vágjuk, és egy száraz serpenyőben kipirítjuk a zsírját. Hozzákeverjük a krémsajtot, a mascarponét és a reszelt trappistát, sózzuk, borsozzuk, és egy csipet füstölt pirospaprikával ízesítjük.

 

A krémet elosztjuk a tortillalapok alsó ⅓-ánál, behajtjuk az alsó felüket és a két oldalukat, majd feltekerjük, és az illesztésnél átszúrjuk egy fogpiszkálóval. Forró olajban (kb. 170 fok) kb. 2 perc alatt ropogósra sütjük a tortillák külsejét.

 

A mártáshoz botmixerrel lezúzzuk a hozzávalókat, és már készen is vagyunk.

 

Az elkészült chimichangát XIXO Lemonnel tálaljuk.

PRÓBÁLd KI EZEKET A RECEPTEKET IS !