Miért ne csavarhatnál egyet a klasszikus tortillán? A chimichanga nem más, mint a tortilla egy minden jóval megpakolt, extra laktató, töltött-sütött változata, ami mellé szuperül csúszik a behűtött XIXO Lemon pezsdítő, citrusos íze.
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók 6 db chimichangához:
A krémhez:
120 g paprikás kolbász
300 g krémsajt
200 g mascarpone
100 g trappista sajt
só, bors
1 csipet füstölt paprika
Az összeállításhoz:
6 db tortillalap
fogpiszkáló
olaj a sütéshez
A mártogatóshoz:
250 g tejföl
só, bors
pár csepp citromlé
2 gerezd fokhagyma
50 g zöld pesztó
ELKÉSZÍTÉS
A krémhez a kolbászt apró kockákra vágjuk, és egy száraz serpenyőben kipirítjuk a zsírját. Hozzákeverjük a krémsajtot, a mascarponét és a reszelt trappistát, sózzuk, borsozzuk, és egy csipet füstölt pirospaprikával ízesítjük.
A krémet elosztjuk a tortillalapok alsó ⅓-ánál, behajtjuk az alsó felüket és a két oldalukat, majd feltekerjük, és az illesztésnél átszúrjuk egy fogpiszkálóval. Forró olajban (kb. 170 fok) kb. 2 perc alatt ropogósra sütjük a tortillák külsejét.
A mártáshoz botmixerrel lezúzzuk a hozzávalókat, és már készen is vagyunk.