Ketchupos sült oldalas

Ez a gazdag, fűszeres sült oldalas szinte kiált egy doboz jéghideg XIXO Coláért! Ha idén még nem helyezted szolgálatba a kerti grillt, akkor ezért a receptért mindenképp érdemes lesz ismét elővenni, de a konyhai sütőben is isteni főételt varázsolhatsz belőle. Miért ne ihatnánk erre egy XIXO Colát?

Elkészítési idő:
Előkészítés: 15 perc
Sütés: 150 perc
Összesen: 165 perc

Hozzávalók 4 főre

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 kg oldalas (kisebb darabokra vágva)
  • 6 ek ketchup
  • frissen őrölt bors
  • 2 tk fokhagymapor
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ek méz
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 2 ek olaj

 

A lekenéshez a végén:

  • 5-6 ek ketchup

ELKÉSZÍTÉS

A szoba-hőmérsékletű oldalast besózzuk. A ketchuphoz keverjük a borsot, a fokhagymaport, a szójaszószt, a mézet, a sűrített paradicsomot és az olajat. Tepsibe rakjuk a húst, összeforgatjuk a szósz felével, lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 2 órát sütjük amíg a hús megpuhul. Ezután levesszük a fóliát, rákenjük a maradék mázat, és így sütjük tovább, fólia nélkül, 30 percet. Az utolsó 2-3 percben lekenjük még egy adag ketchuppal, és készen is vagyunk.

 

Az elkészült oldalast klasszikus XIXO Colával tálaljuk.

PRÓBÁLd KI EZEKET A RECEPTEKET IS !