Currywurst

Miért ne élvezhetnéd a legkülönlegesebb street food-ízeket otthon is? A currywurst Berlinből indult világhódító útjára, és meg sem állt receptoldalunkig. A curry-s szósz karakteres, fűszeres ízei mellé a pezsdítő XIXO Colát ajánljuk, hogy még finomabb legyen az élmény.

Elkészítési idő: 50 perc

Hozzávalók 2 főre:

A szószhoz:

150 g ketchup

1 ek Worcester szósz

2 tk borecet

1 gerezd fokhagyma

1-2 tk chiliszósz

1 tk currypor

1 tk méz

só, bors

 

A sült krumplihoz:

400 g steakkrumpli

bő olaj a sütéshez

A kolbászhoz:

1 ek olaj

2 pár sütnivaló fűszeres kolbász

 

A tálaláshoz:

1 mk currypor

ELKÉSZÍTÉS

A szószhoz a ketchuphoz keverjük a Worcester szószt, a borecetet, a zúzott fokhagymát, a chilit, a curryport, a mézet, a sót és a borsot.

 

A krumplikat bő, forró olajban kisütjük, majd megsózzuk.

 

Egy serpenyőben olajat melegítünk, és a kolbászok mindegyik oldalát barnára sütjük. Egy tálra halmozzuk a krumplit, rátesszük a kolbászokat meglocsoljuk az egészet a szósszal, és megszórjuk a curryporral.

Az elkészült ételt klasszikus XIXO Colával tálaljuk.

PRÓBÁLd KI EZEKET A RECEPTEKET IS !