Miért ne élvezhetnéd a legkülönlegesebb street food-ízeket otthon is? A currywurst Berlinből indult világhódító útjára, és meg sem állt receptoldalunkig. A curry-s szósz karakteres, fűszeres ízei mellé a pezsdítő XIXO Colát ajánljuk, hogy még finomabb legyen az élmény.
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók 2 főre:
A szószhoz:
150 g ketchup
1 ek Worcester szósz
2 tk borecet
1 gerezd fokhagyma
1-2 tk chiliszósz
1 tk currypor
1 tk méz
só, bors
A sült krumplihoz:
400 g steakkrumpli
bő olaj a sütéshez
só
A kolbászhoz:
1 ek olaj
2 pár sütnivaló fűszeres kolbász
A tálaláshoz:
1 mk currypor
ELKÉSZÍTÉS
A szószhoz a ketchuphoz keverjük a Worcester szószt, a borecetet, a zúzott fokhagymát, a chilit, a curryport, a mézet, a sót és a borsot.
A krumplikat bő, forró olajban kisütjük, majd megsózzuk.
Egy serpenyőben olajat melegítünk, és a kolbászok mindegyik oldalát barnára sütjük. Egy tálra halmozzuk a krumplit, rátesszük a kolbászokat meglocsoljuk az egészet a szósszal, és megszórjuk a curryporral.
Az elkészült ételt klasszikus XIXO Colával tálaljuk.