A XIXO három szénsavas itala is Superior Taste Award elismerésben részesült

Két csillagos Superior Taste Awarddal, azaz a kiemelkedő ízért járó nagydíjjal ismerte el a magyar XIXO szénsavas ital termékcsalád három tagját is a brüsszeli International Taste Institute. A minősítésre a világ minden részéről beérkezett több ezer termék közül díjazta a 200 tagú, séfekből és sommelier-kből álló zsűri a XIXO gyömbér, tonic és cola ízeket.

A 2005-ben alapított International Taste Institute feladata, hogy értékelje és minősítse a világ élelmiszeripari termékeit nemzetközi hírű és elismertségű gasztronómia szakemberek segítségével.  Az International Taste Award tulajdonképpen a készen kapható ételek és italok Michelin-csillaga, hiszen itt is egy, kettő vagy három csillaggal ismerik el a legjobbakat.

A 200 tagú zsűri nagyon szigorú kritériumok alapján választja ki a csillagra méltó termékeket, csomagolás nélkül, úgynevezett vakteszteken kóstolják meg és ítélik oda a minősítést.

A díj komolyságát jól jelzi, hogy a zsűri tagjai összesen 86 Michelin-csillaggal büszkélkedhetnek, és helyet kaptak a döntőtestületben Bocuse d’Or győztesek is. A szakmai bírálók között magyar szakemberek is vannak: Fabók Mihály és Kozma Kálmán sommelier-k képviselik a magyar gasztronómiai kultúrát.

„A XIXO márka már eddig is a megújulásról és a trendérzékenységéről volt híres, folyamatosan dolgoznak termékfejlesztőink a minőségi alapanyagokból készülő harmonikus receptúrákon. Az International Taste Award két csillagos minősítése a leghitelesebb független elismerése termékeinknek. Ráadásul nem egy, hanem rögtön három ízünket, a cola, ginger ale és tonic szénsavas italainkat díjazták két csillaggal, így tulajdonképpen az egész termékcsalád prémium minőségét jelzi a kiváló ízekért járó díj.” – mondta el Vecsei Márton, a XIXO márkavezetője.

A XIXO márka 2013 óta egyesíti mindazt, ami az igazán különleges fogyasztói élményhez szükséges. A termékek válogatott, minőségi összetevőket tartalmaznak, melyek esetében nagy hangsúlyt fektetnek az egészségtudatosságra. Így a szénsavas italok sztívia és gyümölcscukor felhasználásával készülnek, aszpartám és tartósítószer felhasználása nélkül. A márkát a gazdag ízválaszték, prémium minőség és az egészségtudatosság mellett a fenntarthatósági és környezetvédelmi törekvések is jellemzik, hiszen több mint egy éve a XIXO szénsavas italait kizárólag 100%-ban és végtelenszer újrahasznosítható aludobozba csomagolja a HELL ENERGY Magyarország Kft., ami egyúttal azt jelenti, hogy a gyártó ebben a termékcsoportban teljesen megszüntette a PET palackos kiszerelést. A vállalat ezen lépése a mai napig példamutató: ma hazánkban a szénsavas üdítők nagy része műanyag palackban kerül a boltok polcaira, és a csomagolás legnagyobb része szemétként végzi, ami köztudottan egyike a Földünket leginkább szennyező és veszélyeztető problémának.

még több hír

Kattanj rá erre is! – Megérkezett az új XIXO Tutti Fruity Apple, izgalmas alma- és tuttifrutti ízzel!

Budapest, 2023.01.18. – Mindössze 1 évet kellett várni a XIXO következő innovációjára. A 2022-es év elején bevezetett, majd hamar a…

Megújulás kívül-belül

Tavaszi megújulásról már hallottunk, de miért ne lehetne őszi is? A XIXO most az őszi megújulás jegyében kívül-belül változtatott két…

Készüljünk a nyárra a XIXO legújabb, trendi ízével!

Limitált kiadású fúziós ízzel kedveskedik a minőségi jegesteák kedvelőinek a XIXO – júniustól elérhető a boltok polcain a görögdinnye-málna ízű…
további hírek