Chorizós hot dog sült hagymával és csemegeuborkás remuláddal
Miért ne lehetne a hot dog az új kedvenc partyételed? Chorizós receptünkkel fullos főételt varázsolhatsz ebből a fél kézzel is kényelmesen elfogyasztható finomságból. Szurkolás, meccsnézés, mozimaraton vagy egy kiadós társasozás? Bonts mellé egy hideg XIXO Colát, és kezdődhet is a lazítás!
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 4 főre
A salsához:
1 fej lila hagyma
0,5 db piros kaliforniai paprika
0,5 db zöld kaliforniai paprika
0,25 csokor koriander
só, bors
2 tk édes chiliszósz
2 tk olívaolaj
A remuládhoz:
160 g majonéz
60 g tejföl
6 db csemegeuborka
0,5 csokor petrezselyem
1 mk méz
1 mk mustár
1 mk csípős chiliszósz
1 gerezd fokhagyma
0,25 db citrom leve
só, bors
A hot dogokhoz:
6 szál chorizo
6 db hotdog-kifli
Az összeállításhoz:
70 g reszelt cheddar
3 ek sült hagyma
0,25 csokor koriander
ELKÉSZÍTÉS
A salsához a lila hagymát apróra vágjuk, és egy tálba rakjuk. A paprikákat kicsumázzuk, és kicsi, kb. 5 mm-es kockákra vágjuk, majd ez is mehet a tálba. Hozzáforgatjuk a szintén apróra vágott koriandert, sót, borsot, chiliszószt és az olívaolajat. Átkeverjük, és hűtőbe rakjuk.
A remuládhoz a majonézt és a tejfölt összekeverjük az apró kockákra vágott csemegeuborkával. Mehet bele az apróra vágott petrezselyem, a méz, a mustár, a chiliszósz, a zúzott fokhagyma, a citromlé, a só és a bors. Ha így kissé sűrű lenne, a csemegeuborka levével hígíthatjuk a mártást.
A hotdog-kifliket félbevágjuk, lepirítjuk a vágott felületüket, majd a kolbászokat is lepirítjuk a grillen vagy grillserpenyőben.
Az összeállításnál a félbevágott kiflikbe töltjük a remuládot, erre jöhet egy kevés reszelt sajt, a kolbász, a salsa, a sült hagyma, végül pedig egy kevés koriander.
Az elkészült hot dogot klasszikus XIXO Colával tálaljuk.