Chorizós hot dog sült hagymával és csemegeuborkás remuláddal

Miért ne lehetne a hot dog az új kedvenc partyételed? Chorizós receptünkkel fullos főételt varázsolhatsz ebből a fél kézzel is kényelmesen elfogyasztható finomságból. Szurkolás, meccsnézés, mozimaraton vagy egy kiadós társasozás? Bonts mellé egy hideg XIXO Colát, és kezdődhet is a lazítás!

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók 4 főre

A salsához:

 

  • 1 fej lila hagyma
  • 0,5 db piros kaliforniai paprika
  • 0,5 db zöld kaliforniai paprika
  • 0,25 csokor koriander
  • só, bors
  • 2 tk édes chiliszósz
  • 2 tk olívaolaj

 

A remuládhoz:

 

  • 160 g majonéz
  • 60 g tejföl
  • 6 db csemegeuborka
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 1 mk méz
  • 1 mk mustár
  • 1 mk csípős chiliszósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,25 db citrom leve
  • só, bors

A hot dogokhoz:

 

  • 6 szál chorizo
  • 6 db hotdog-kifli

 

Az összeállításhoz:

 

  • 70 g reszelt cheddar
  • 3 ek sült hagyma
  • 0,25 csokor koriander

ELKÉSZÍTÉS

A salsához a lila hagymát apróra vágjuk, és egy tálba rakjuk. A paprikákat kicsumázzuk, és kicsi, kb. 5 mm-es kockákra vágjuk, majd ez is mehet a tálba. Hozzáforgatjuk a szintén apróra vágott koriandert, sót, borsot, chiliszószt és az olívaolajat. Átkeverjük, és hűtőbe rakjuk.

A remuládhoz a majonézt és a tejfölt összekeverjük az apró kockákra vágott csemegeuborkával. Mehet bele az apróra vágott petrezselyem, a méz, a mustár, a chiliszósz, a zúzott fokhagyma, a citromlé, a só és a bors. Ha így kissé sűrű lenne, a csemegeuborka levével hígíthatjuk a mártást.

A hotdog-kifliket félbevágjuk, lepirítjuk a vágott felületüket, majd a kolbászokat is lepirítjuk a grillen vagy grillserpenyőben.

Az összeállításnál a félbevágott kiflikbe töltjük a remuládot, erre jöhet egy kevés reszelt sajt, a kolbász, a salsa, a sült hagyma, végül pedig egy kevés koriander.

Az elkészült hot dogot klasszikus XIXO Colával tálaljuk.

PRÓBÁLd KI EZEKET A RECEPTEKET IS !