A lepénykenyerekhez egy kevés vízben elkeverjük az élesztőt. A lisztet, oregánót, a sót és az olívaolajat egy üstbe rakjuk, hozzáöntjük az élesztővel elkevert vizet, valamint ami a vízből még megmaradt, bedagasztjuk a tésztát, majd 20 percre félrerakjuk.
Amíg pihen a kenyértészta, elkészítjük a salátát. A jégsalátát durvára, a koktélparadicsomokat kettévágjuk, a lila hagymát és a kaliforniai paprikát pedig felcsíkozzuk. Az avokádót kettévágjuk, kimagozzuk, egy kanállal kivesszük a belsejét, és ezt is vékonyan felszeleteljük, majd mindent egy tálba szórunk, és összekeverjük az olajbogyóval. A saláta tetejére rakjuk a lecsepegtetett tonhalkonzervet, és megszórjuk az egészet apróra vágott snidlinggel.
Az öntet hozzávalóit egy kis üvegben alaposan összerázzuk, vagy habverővel kikeverjük, hogy szép selymes állagot kapjunk.
A lepénykenyér tésztáját 8-10 részre osztjuk, és kb. 20 cm-es, ovális alakúra nyújtjuk őket, majd olajjal átkenve mindkét oldalukat megsütjük grillen, vagy a konyhában egy grillserpenyőben, oldalanként pár perc alatt.
Mikor elkészültek a lepénykenyerek, átkeverjük a salátaöntetet, leöntjük vele a salátát, és az ételt XIXO Lemonnel tálaljuk.