Miért ne várhatnád a vendégeket vagy a családot a jól behűtött XIXO Mojito mellett egy hozzá passzoló extra finomsággal is? Dobjátok fel vele a bulit vagy vigyétek magatokkal kényelmesen akár a strandra és kirándulásra is!
Előkészítési idő: 30 perc Kelesztési idő: 40 - 50 perc Sütési idő: 8-10 perc Összesen: kb 90 perc
Hozzávalók 10-12 db minipizzához:
A tésztához:
150 g pizzaliszt (00)
150 g kenyérliszt (BL-80)
6 g só
6 g olívaolaj
200 ml langyos víz
3 g szárított élesztő
A feltéthez:
300 g krémsajt
200 g mascarpone
só, bors
1 mk szárított bazsalikom
1 mk szárított oregánó
100 g füstölt sajt
100 g vörös cheddar
100 g kékpenészes sajt
30 g parmezán
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a kétféle lisztet összekeverjük a sóval. Mehet bele az olívaolaj, illetve a víz és a szárított élesztő is. A tésztát alaposan bedagasztjuk, majd bucit formázunk belőle, átkenjük olívaolajjal, letakarjuk, és meleg helyen 40-50 percet kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 220-230 fokra – amennyit enged a sütőnk –, és betolunk egy tepsit is. A tésztát újra átgyúrjuk, 10-12 részre osztjuk, majd mindegyik darabból gombócot formázunk. Minél vékonyabbra nyújtjuk őket, maximum 15 cm-es korongokká, és sütőpapírra rakjuk.
A feltéthez a krémsajtot összekeverjük a mascarponéval, sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval. Megkenjük a pizzákat a krémmel, megszórjuk a reszelt füstölt sajttal és vörös cheddarral, és rámorzsoljuk a kékpenészes sajtot. A sütőpapíron lévő pizzákat ráhúzzuk a sütőből kivett, forró tepsire, és visszatoljuk a 220-230 fokos sütőbe kb. 8 percre. Még forrón pár vékony szelet parmezánt rakunk rájuk, illetve néhány bazsalikomlevéllel díszítjük őket.