Ez a gazdag, fűszeres sült oldalas szinte kiált egy doboz jéghideg XIXO Coláért! Ha idén még nem helyezted szolgálatba a kerti grillt, akkor ezért a receptért mindenképp érdemes lesz ismét elővenni, de a konyhai sütőben is isteni főételt varázsolhatsz belőle. Miért ne ihatnánk erre egy XIXO Colát?
Elkészítési idő: Előkészítés: 15 perc Sütés: 150 perc Összesen: 165 perc
Hozzávalók 4 főre
Hozzávalók 4 főre:
2 kg oldalas (kisebb darabokra vágva)
só
6 ek ketchup
frissen őrölt bors
2 tk fokhagymapor
1 ek szójaszósz
1 ek méz
1 ek sűrített paradicsom
2 ek olaj
A lekenéshez a végén:
5-6 ek ketchup
ELKÉSZÍTÉS
A szoba-hőmérsékletű oldalast besózzuk. A ketchuphoz keverjük a borsot, a fokhagymaport, a szójaszószt, a mézet, a sűrített paradicsomot és az olajat. Tepsibe rakjuk a húst, összeforgatjuk a szósz felével, lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 2 órát sütjük amíg a hús megpuhul. Ezután levesszük a fóliát, rákenjük a maradék mázat, és így sütjük tovább, fólia nélkül, 30 percet. Az utolsó 2-3 percben lekenjük még egy adag ketchuppal, és készen is vagyunk.
Az elkészült oldalast klasszikus XIXO Colával tálaljuk.