Omlós kijevi csirke egy kis mexikói fúzióval? Miért ne? Már mutatjuk is hozzá a receptet, a szaftos végeredmény mellé pedig a XIXO Orange frissítő, édes ízét ajánljuk. Ha ügyes vagy a hajtogatásban, akár „elvitelre” is magatokkal vihetitek például kirándulni vagy a strandra.
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók 2 főre
A salátához:
0,25 fej jégsaláta
3 db hónapos retek
4 szem koktélparadicsom
0,25 db lila káposzta
0,25 db uborka
A fűszervajhoz:
50 g puha vaj
1 kis gerezd fokhagyma
só
1 gerezd citrom leve
0,5 csokor friss petrezselyem
A rántott csirkemellhez:
200 g csirkemell
só, bors
2 ek liszt
1 db tojás
4 ek zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez
Az összeállításhoz:
2 db tortillalap
ELKÉSZÍTÉS
A jégsalátát kis darabokra vágjuk, a retket és a paradicsomot felkarikázzuk, a lila káposztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, az uborkát ferdén karikákra, majd vékony csíkokra vágjuk, és egy tálba tesszük.
A fűszervajhoz a puha vajat egy aprítóba rakjuk. Belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, pár csepp citromlevet facsarunk bele, és összezúzzuk. Ha nincs aprítónk, nyugodtan végezzük el ezt egy villa segítségével. Amikor összekevertük, hozzáadjuk az apró darabokra vágott petrezselymet is, majd betesszük a hűtőbe.
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, és a megszokott módon bepanírozzuk. Először lisztbe, majd a felvert tojásba, végül zsemlemorzsába dobjuk, és forró, kb. 170 fokos olajban kb. 2 perc alatt megsütjük.
A tortillalapokba kanalazunk a salátából, ráhelyezzük a ferdén felszeletelt csirkemellet, majd erre teszünk a fűszervajból. A tortilla két szélét felhajtjuk, majd feltekerjük, és száraz, közepesen forró serpenyőben körbe pirítjuk. Végül félbevágjuk, és fóliába csomagoljuk.
Az elkészült quesadillát XIXO Orange ízváltozattal tálaljuk.