Kijevi csirkés quesadilla

Omlós kijevi csirke egy kis mexikói fúzióval? Miért ne? Már mutatjuk is hozzá a receptet, a szaftos végeredmény mellé pedig a XIXO Orange frissítő, édes ízét ajánljuk. Ha ügyes vagy a hajtogatásban, akár „elvitelre” is magatokkal vihetitek például kirándulni vagy a strandra.

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók 2 főre

A salátához:

0,25 fej jégsaláta

3 db hónapos retek

4 szem koktélparadicsom

0,25 db lila káposzta

0,25 db uborka

 

A fűszervajhoz:

50 g puha vaj

1 kis gerezd fokhagyma

1 gerezd citrom leve

0,5 csokor friss petrezselyem

 

A rántott csirkemellhez:

200 g csirkemell

só, bors

2 ek liszt

1 db tojás

4 ek zsemlemorzsa

bő olaj a sütéshez

 

Az összeállításhoz:

2 db tortillalap

ELKÉSZÍTÉS

A jégsalátát kis darabokra vágjuk, a retket és a paradicsomot felkarikázzuk, a lila káposztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, az uborkát ferdén karikákra, majd vékony csíkokra vágjuk, és egy tálba tesszük.

 

A fűszervajhoz a puha vajat egy aprítóba rakjuk. Belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, pár csepp citromlevet facsarunk bele, és összezúzzuk. Ha nincs aprítónk, nyugodtan végezzük el ezt egy villa segítségével. Amikor összekevertük, hozzáadjuk az apró darabokra vágott petrezselymet is, majd betesszük a hűtőbe.

 

A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, és a megszokott módon bepanírozzuk. Először lisztbe, majd a felvert tojásba, végül zsemlemorzsába dobjuk, és forró, kb. 170 fokos olajban kb. 2 perc alatt megsütjük.

 

A tortillalapokba kanalazunk a salátából, ráhelyezzük a ferdén felszeletelt csirkemellet, majd erre teszünk a fűszervajból. A tortilla két szélét felhajtjuk, majd feltekerjük, és száraz, közepesen forró serpenyőben körbe pirítjuk. Végül félbevágjuk, és fóliába csomagoljuk.

 

Az elkészült quesadillát XIXO Orange ízváltozattal tálaljuk.

 

PRÓBÁLd KI EZEKET A RECEPTEKET IS !