A bundában sült halloumi sajt ellenállhatatlan, kívül ropogós, belül pedig lágy csemege, amivel biztos a siker, akár magadat szeretnéd megjutalmazni, akár a vendégeket szeretnéd lenyűgözni. Mellé pedig jöhet a XIXO Zero Cola!
Elkészítési idő: 20 perc + 60 perc hűtés
Hozzávalók 4 főre
400 g halloumi sajt
3 db tojás
2 ek víz
só, bors
60 g liszt
120 g panko morzsa
bő olaj a sütéshez
A mártáshoz:
1 ek ketchup
8 ek majonéz
1 ek szójaszósz
1 mk fokhagymapor
bors
ELKÉSZÍTÉS
A sajtot kisebb hasábokra vágjuk. A tojást kikeverjük a vízzel, a sóval és a borssal. Klasszikus módon, liszt-tojás-panko morzsa sorrendben bepanírozzuk a sajtdarabokat, majd tepsire rakosgatjuk őket, és mehetnek a fagyasztóba egy órára.
Az olajat 150-160 fokosra melegítjük, közben kivesszük a fagyasztóból a sajtot, hogy egy kicsit felmelegedjen. Ha meleg az olaj, belerakjuk a sajtot, és 5-6 perc alatt megsütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük.
A mártás hozzávalóit összekeverjük, és ezzel, illetve XIXO Cola Zeroval tálaljuk a sajtot.