Halloumi fries

A bundában sült halloumi sajt ellenállhatatlan, kívül ropogós, belül pedig lágy csemege, amivel biztos a siker, akár magadat szeretnéd megjutalmazni, akár a vendégeket szeretnéd lenyűgözni. Mellé pedig jöhet a XIXO Zero Cola!

Elkészítési idő: 20 perc + 60 perc hűtés

halloumi_fries_514x314px

Hozzávalók 4 főre

 

  • 400 g halloumi sajt
  • 3 db tojás
  • 2 ek víz
  • só, bors
  • 60 g liszt
  • 120 g panko morzsa
  • bő olaj a sütéshez

A mártáshoz:

  • 1 ek ketchup
  • 8 ek majonéz
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 mk fokhagymapor
  • bors

ELKÉSZÍTÉS

A sajtot kisebb hasábokra vágjuk. A tojást kikeverjük a vízzel, a sóval és a borssal. Klasszikus módon, liszt-tojás-panko morzsa sorrendben bepanírozzuk a sajtdarabokat, majd tepsire rakosgatjuk őket, és mehetnek a fagyasztóba egy órára.

Az olajat 150-160 fokosra melegítjük, közben kivesszük a fagyasztóból a sajtot, hogy egy kicsit felmelegedjen. Ha meleg az olaj, belerakjuk a sajtot, és 5-6 perc alatt megsütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük.

A mártás hozzávalóit összekeverjük, és ezzel, illetve XIXO Cola Zeroval tálaljuk a sajtot.

PRÓBÁLd KI EZEKET A RECEPTEKET IS !