A bacont sütőpapíros tepsire rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 12-13 percre, hogy szépen megpiruljon.
A sajtszószhoz a vajat egy lábasban felmelegítjük, rászórjuk a lisztet, és elkeverjük. Folyamatos kevergetés mellett felöntjük a tejjel, csomómentesre dolgozzuk, majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymaport, a füstölt paprikát és a reszelt cheddart is. Mikor már szép homogén állagú, félrerakjuk.
A marhahúst átgyúrjuk, majd két részre osztjuk, és a hamburgerbucinál picit nagyobb átmérőjű korongokat formázunk belőlük. Egy serpenyőben, magasabb lángon, oldalanként 1 perc alatt lepirítjuk a húspogácsákat, picit megsózzuk majd betoljuk a 190 fokos sütőbe 6-8 percre attól függően, mennyire szeretnénk átsütve. Mikor kivettük a sütőből azonnal rárakunk 1-1 szelet cheddart, hogy szépen ráolvadhasson.
Miközben sül a hús, kettévágjuk a zsemléket, és a vágott felüket lepirítjuk. A zsemlék aljára jöhet a sajtszósz, erre a sajtos húspogácsa, 2-2 szelet sült bacon, pár szelet csemegeuborka, paradicsom és lila hagyma, illetve ha szeretnénk, kevés mustár és ketchup, majd a zsemlék kalapjaival zárjuk a sort.
Az elkészült burgereket klasszikus XIXO Colával tálaljuk.