Grillsajtos nyári hamburger

Miért ne élvezhetnéd a jéghideg XIXO Cola és szaftos hamburger kombóját húsmentesen is, ha úgy kívánod? Gyújtsd be a sütőt vagy a kerti grillt, és készítsd el vega verzióban receptünk segítségével!

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók 2 db-hoz:

  • 3 db kápia paprika
  • 1 fej lila hagyma
  • 150 g BBQ-szósz
  • 1 ek olaj
  • 4 db grillezni való sajt (80 g-os kiszerelés)
  • 2 db hamburgerzsemle
  • 4 levél jégsaláta
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek szeletelt olajbogyó

ELKÉSZÍTÉS

A paprikákat egy tepsibe tesszük, és 230 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt addig sütjük, amíg kívül elkezd feketedni. Közben a lila hagymát felszeleteljük és lesózzuk.

 

Ha megsült a paprika, egy tálba tesszük, lefóliázzuk, és hagyjuk állni 5-10 percig, hogy megpuhuljon a héjuk. Ha letelt az idő, kivesszük a tálból, és megpucoljuk őket. Törekedjünk arra, hogy mag ne maradjon benne. A paprika húsát egy aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a BBQ-szószt, és alaposan lezúzzuk.

 

Olajat hevítünk egy serpenyőben, és közepesen erős lángon a sajtok mindkét oldalát 1-2 percig sütjük rajta.

 

A hamburgerzsemléket 3-3 részre vágjuk, és azokat is megpirítjuk a serpenyőben (a középső szeletnek mindkét oldalát). A zsemlék alját megkenjük a szósszal, ráteszünk egy levél salátát, majd a sajtot, a lila hagymát, a felszeletelt paradicsomot, végül az olajbogyót. Jöhet a zsemle középső része, amit szintén megkenünk a szósszal, és megpakolunk a feltétekkel. A zsemle tetejével zárjuk a sort, aminek az alját szintén megkenjük a BBQ-szósszal.

 

Az elkészült hamburgert klasszikus XIXO Colával tálaljuk.

PRÓBÁLd KI EZEKET A RECEPTEKET IS !