Miért ne élvezhetnéd a jéghideg XIXO Cola és szaftos hamburger kombóját húsmentesen is, ha úgy kívánod? Gyújtsd be a sütőt vagy a kerti grillt, és készítsd el vega verzióban receptünk segítségével!
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 2 db-hoz:
3 db kápia paprika
1 fej lila hagyma
só
150 g BBQ-szósz
1 ek olaj
4 db grillezni való sajt (80 g-os kiszerelés)
2 db hamburgerzsemle
4 levél jégsaláta
1 db paradicsom
1 ek szeletelt olajbogyó
ELKÉSZÍTÉS
A paprikákat egy tepsibe tesszük, és 230 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt addig sütjük, amíg kívül elkezd feketedni. Közben a lila hagymát felszeleteljük és lesózzuk.
Ha megsült a paprika, egy tálba tesszük, lefóliázzuk, és hagyjuk állni 5-10 percig, hogy megpuhuljon a héjuk. Ha letelt az idő, kivesszük a tálból, és megpucoljuk őket. Törekedjünk arra, hogy mag ne maradjon benne. A paprika húsát egy aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a BBQ-szószt, és alaposan lezúzzuk.
Olajat hevítünk egy serpenyőben, és közepesen erős lángon a sajtok mindkét oldalát 1-2 percig sütjük rajta.
A hamburgerzsemléket 3-3 részre vágjuk, és azokat is megpirítjuk a serpenyőben (a középső szeletnek mindkét oldalát). A zsemlék alját megkenjük a szósszal, ráteszünk egy levél salátát, majd a sajtot, a lila hagymát, a felszeletelt paradicsomot, végül az olajbogyót. Jöhet a zsemle középső része, amit szintén megkenünk a szósszal, és megpakolunk a feltétekkel. A zsemle tetejével zárjuk a sort, aminek az alját szintén megkenjük a BBQ-szósszal.
Az elkészült hamburgert klasszikus XIXO Colával tálaljuk.