Fűszeres, panko morzsás rántott csirkecsíkok rizibizivel

Miért ne fedezhetnél fel újra egy régi klasszikust – egy kis extra csavarral megfűszerezve? Gyerekkorunk kedvencét,  a rántott hús és a rizibizi kombóját ezúttal panko morzsával és keleti ihletésű fűszerekkel extráztuk meg. Próbáld ki, és bonts mellé egy XIXO Mojito-mangót!

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók 4 főre

A csirkecsíkokhoz:

  • 2 db tojás
  • 2 ek liszt
  • só, bors
  • 1 ek sriracha szósz
  • 350-400 g csirkemell
  • panko morzsa
  • bő olaj a sütéshez

 

A csirkecsíkok megszórásához:

  • 1 csokor friss snidling
  • 1 mk őrölt Cayenne-bors

 

A rizibizihez:

  • 2 ek olaj
  • 1 fej hagyma
  • só, bors
  • 250 g rizs
  • 500 ml zöldségalaplé
  • 300 g zöldborsó

ELKÉSZÍTÉS

A csirkéhez összekeverjük a tojást, a lisztet, a sót, a borsot és a srirachát, majd beleforgatjuk a vékonyabb csíkokra vágott húst. A felesleges masszát lecsepegtetjük, majd panko morzsába hempergetjük a csirkecsíkokat. 160 fokos olajban 6-7 perc alatt megsütjük őket, majd papírtörlőn lecsepegtetjük. Megszórjuk finomra vágott snidlinggel és Cayenne-borssal.

 

A rizibizihez egy fazékban közepes lángon felmelegítjük az olajat, és üvegesre pirítjuk rajta az apróra vágott hagymát, közben sózzuk, borsozzuk. Rádobjuk a rizst, kicsit lepirítjuk, majd felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd fedő alatt kis lángon addig főzzük, amíg félpuha lesz. Ekkor belerakjuk a borsót, és készre főzzük. Ha elkészült, lefedve hagyjuk még egy kicsit állni.

 

A csirkét és a rizibizit XIXO Mojito-mangóval tálaljuk.

PRÓBÁLd KI EZEKET A RECEPTEKET IS !