Miért ne fedezhetnél fel újra egy régi klasszikust – egy kis extra csavarral megfűszerezve? Gyerekkorunk kedvencét, a rántott hús és a rizibizi kombóját ezúttal panko morzsával és keleti ihletésű fűszerekkel extráztuk meg. Próbáld ki, és bonts mellé egy XIXO Mojito-mangót!
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók 4 főre
A csirkecsíkokhoz:
2 db tojás
2 ek liszt
só, bors
1 ek sriracha szósz
350-400 g csirkemell
panko morzsa
bő olaj a sütéshez
A csirkecsíkok megszórásához:
1 csokor friss snidling
1 mk őrölt Cayenne-bors
A rizibizihez:
2 ek olaj
1 fej hagyma
só, bors
250 g rizs
500 ml zöldségalaplé
300 g zöldborsó
ELKÉSZÍTÉS
A csirkéhez összekeverjük a tojást, a lisztet, a sót, a borsot és a srirachát, majd beleforgatjuk a vékonyabb csíkokra vágott húst. A felesleges masszát lecsepegtetjük, majd panko morzsába hempergetjük a csirkecsíkokat. 160 fokos olajban 6-7 perc alatt megsütjük őket, majd papírtörlőn lecsepegtetjük. Megszórjuk finomra vágott snidlinggel és Cayenne-borssal.
A rizibizihez egy fazékban közepes lángon felmelegítjük az olajat, és üvegesre pirítjuk rajta az apróra vágott hagymát, közben sózzuk, borsozzuk. Rádobjuk a rizst, kicsit lepirítjuk, majd felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd fedő alatt kis lángon addig főzzük, amíg félpuha lesz. Ekkor belerakjuk a borsót, és készre főzzük. Ha elkészült, lefedve hagyjuk még egy kicsit állni.
A csirkét és a rizibizit XIXO Mojito-mangóval tálaljuk.