Tépett csirkés taco avokádószósszal

Miért ne tehetnél egy kiadós ízutazást a föld túlsó felére repülőjegy nélkül is? Készítsd el tacós receptünket, bonts mellé egy pezsdítő XIXO Mojitot, és egyből a napfényes Mexikóban érezheted magad!

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók 2 főre:

A csirkés raguhoz:

  • 300 g csirkemell
  • 2 ek olaj
  • só, bors
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 1 tk füstölt paprika
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 mk őrölt római kömény
  • 200 ml zöldségalaplé vagy víz

 

A chilis majonézhez:

  • 3 ek majonéz
  • 3 ek édes chiliszósz
  • 1 tk friss lime-lé

 

Az avokádószószhoz:

  • 1 db avokádó
  • 1,5 ek görög joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 g lila hagyma
  • só, bors

A zöldséges szóráshoz:

  • 40-50 g hagyma
  • 60 g kápia paprika
  • 1 csokor friss koriander
  • 1 tk friss lime-lé

 

Az összeállításhoz:

  • 6 db taco shell

ELKÉSZÍTÉS

A csirkét 2-3 cm-es kockákra vágjuk, és a serpenyőben lepirítjuk az olajon. Ha kifehéredett, sózzuk, borsozzuk, rárakjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és 2-3 percig pirítjuk. Mehet rá a sűrített paradicsom, ismét 2 perc pirítás következik, majd megszórjuk a fűszerekkel, felöntjük az alaplével, és 10 percig főzzük.

 

A chilis majonéz hozzávalóit összekeverjük. Az avokádószószhoz az avokádó felét egy aprítógépben lezúzzuk a többi hozzávalóval. A maradék avokádót kis kockákra vágjuk, és belekeverjük a krémbe.

A zöldséges szóráshoz a zöldségeket és a koriandert apróra vágjuk. A hagymát összekeverjük a lime-lével, és hagyjuk állni 10 percet. Ezután hozzákeverjük a paprikát és a koriandert.

 

A taco shelleket megtöltjük a csirkés raguval és a kétfajta szósszal, majd megszórjuk az apróra vágott zöldségekkel, és kész is.

 

Az elkészült ételt XIXO Mojitoval tálaljuk.

PRÓBÁLd KI EZEKET A RECEPTEKET IS !