Miért ne tehetnél egy kiadós ízutazást a föld túlsó felére repülőjegy nélkül is? Készítsd el tacós receptünket, bonts mellé egy pezsdítő XIXO Mojitot, és egyből a napfényes Mexikóban érezheted magad!
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók 2 főre:
A csirkés raguhoz:
300 g csirkemell
2 ek olaj
só, bors
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek sűrített paradicsom
1 tk füstölt paprika
1 tk fokhagymapor
1 mk őrölt római kömény
200 ml zöldségalaplé vagy víz
A chilis majonézhez:
3 ek majonéz
3 ek édes chiliszósz
1 tk friss lime-lé
Az avokádószószhoz:
1 db avokádó
1,5 ek görög joghurt
1 gerezd fokhagyma
10 g lila hagyma
só, bors
A zöldséges szóráshoz:
40-50 g hagyma
60 g kápia paprika
1 csokor friss koriander
1 tk friss lime-lé
Az összeállításhoz:
6 db taco shell
ELKÉSZÍTÉS
A csirkét 2-3 cm-es kockákra vágjuk, és a serpenyőben lepirítjuk az olajon. Ha kifehéredett, sózzuk, borsozzuk, rárakjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és 2-3 percig pirítjuk. Mehet rá a sűrített paradicsom, ismét 2 perc pirítás következik, majd megszórjuk a fűszerekkel, felöntjük az alaplével, és 10 percig főzzük.
A chilis majonéz hozzávalóit összekeverjük. Az avokádószószhoz az avokádó felét egy aprítógépben lezúzzuk a többi hozzávalóval. A maradék avokádót kis kockákra vágjuk, és belekeverjük a krémbe.
A zöldséges szóráshoz a zöldségeket és a koriandert apróra vágjuk. A hagymát összekeverjük a lime-lével, és hagyjuk állni 10 percet. Ezután hozzákeverjük a paprikát és a koriandert.
A taco shelleket megtöltjük a csirkés raguval és a kétfajta szósszal, majd megszórjuk az apróra vágott zöldségekkel, és kész is.