A „XIXO Crazy5K Sprint Miskolc” nyereményjáték részvételi feltételei és szabályzata

A „XIXO Crazy5K Sprint Miskolc” nyereményjáték részvételi feltételei és szabályzata
(a továbbiakban: „Játékszabályzat”)

KÉRJÜK, HOGY A JÁTÉKSZABÁLYZATOT FIGYELMESEN OLVASSA EL, ÉS CSAK AKKOR VEGYEN RÉSZT A JÁTÉKBAN, AMENNYIBEN AZ ITT LEÍRTAKKAL EGYETÉRT, VALAMINT AMENNYIBEN ELMÚLT 18 ÉVES.

  1. A Játék szervezője

1.1. A „XIXO Crazy5K Sprint Miskolc elnevezésű nyereményjáték (a továbbiakban: „Játék”) szervezője a HELL ENERGY Magyarország Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1062 Budapest, Andrássy út 126.; cégjegyzékszám: 01-09-729429; adószám: 13324223-4-44, csoportazonosító szám: 17782263-5-44; a továbbiakban: „Szervező” vagy „Adatkezelő”).

1.2. A Játék lebonyolításával összefüggő, annak végrehajtásával kapcsolatos egyes feladatokat a Szervező ügynöksége, a DOUPLA Kft. (székhely: 1015 Budapest, Toldy Ferenc utca 1/C. 1/3., levelezési cím: 1372 Budapest, Pf. 404., cégjegyzékszám: 01-09-276101, adószám: 25454145-2-41, a továbbiakban: „Lebonyolító” vagy „Adatfeldolgozó”) látja el.

  1. Részvételi feltételek

2.1. A Játékban kizárólag az a 18. életévét betöltött, saját Facebook profillal (a továbbiakban: „Facebook Profil”), és magyarországi lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező, a 2.2. pontban meghatározott személyek körébe nem eső, magyar állampolgár (a továbbiakban: „Játékos”) vehet részt, aki a Játékszabályzat 3. pontjában írt időtartama (a továbbiakban: „Játék Időtartama”) alatt

2.1.1 A https://www.facebook.com/ URL alatti weboldalon (a továbbiakban: „Facebook”) található XIXO elnevezésű Facebook rajongói Oldal (https://www.facebook.com/xixodrinks/a továbbiakban: „Rajongói Oldal”) felületén 2021. augusztus 27. napján közzétett bejegyzés alatt, a Játék időtartama alatt, a jelen Játékszabályzat 4.2. pontjában meghatározott módon a jelen Játékszabályzat 4.2. pontjában meghatározott módon reagál (a továbbiakban: „Pályázat”), és

2.1.2. A Pályázat benyújtásával egyben elfogadja (i) a jelen Játékszabályzatban és a hozzá kapcsolódó adatkezelési tájékoztatóban, valamint (ii) a Facebook által előírt irányelvekben meghatározott valamennyi feltételt.

2.2. Amennyiben a Játékos cselekvőképességében korlátozott 18. életévét betöltött személy, úgy a jelen Játékszabályzat 4.6. pontjában felsorolt nyeremények igénybevételére csak a törvényes képviselőjével együtt jogosult, a törvényes képviselő személyazonosságának igazolását követően.

2.3. Amennyiben a Játékos 18. életévét betöltött cselekvőképtelen személy, úgy nevében kizárólag a törvényes képviselője járhat el, a törvényes képviselő személyazonosságának igazolását követően.

2.4. A Játékból ki vannak zárva a Szervező, valamint a Lebonyolító munkavállalói, szervezetének tagjai, megbízottjai és ezen személyek Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: „Ptk.”) 8:1. § (1) bek. 1. pontjában meghatározott közeli hozzátartozói, valamint a Játék lebonyolításában részt vevő egyéb közvetlen közreműködők és azok közeli hozzátartozói.

2.5. A beküldött Pályázat utólag nem szerkeszthető vagy más módon nem módosítható. Egy (1) Játékos egy (1) érvényes Pályázattal vehet részt a Játékban, illetve a nyereménysorsoláson. A Pályázat akkor érvényes, amennyiben az megfelel a jelen Játékszabályzatban foglalt összes követelménynek. A Szervező kizárólag azokat a Pályázatokat tekinti érvényesnek, amelyeket a Játékosok saját Facebook Profiljukon keresztül küldenek be a Játékba. Ha a Játékos nem saját maga által regisztrált Facebook Profilt vesz igénybe, a Szervező, illetve a Lebonyolító a Játékost a Játékból kizárja, és a Játékkal kapcsolatos Facebook Profil használat jogosultságából fakadó vitákkal kapcsolatban a Szervező, valamint a Lebonyolító mindennemű felelősségüket kizárják.

2.6. Játékos jelen Játékszabályzat elfogadásával kijelenti, hogy a Pályázat során megadott adatok a valóságnak megfelelnek.

2.7. A Játékosok az Facebook regisztráció során megadott és a Játékban történő részvételük során a Szervező rendelkezésre bocsátott adataik alapján kerülnek azonosításra. Az adatok esetleges változásaiból eredő, a Szervező érdekkörén kívül eső, technikai problémákért (különösen, de nem kizárólag adatok megváltozása, Facebook profil törlése stb.) Szervezőt, valamint a megbízásából eljáró Lebonyolítót semmilyen felelősség nem terheli.

2.8. A Pályázat beküldésével a Játékos tudomásul veszi, hogy a Játék technikai infrastruktúrájának tartalma, teljesítménye, üzenet- és adatátviteli-, valamint válaszadási sebessége a kiszolgáló technológia függvénye, és ezáltal ezeket kedvezőtlenül befolyásolhatja olyan, a Szervezőn kívülálló tényező, mint például (de nem kizárólagosan) kapcsolati hiba, a szerver számítógépek teljesítménye, a hálózati leterheltség, a hálózati torlódás, a lefedettség, valamint a biztonságos hálózati kapcsolat fenntartása. A Szervező, valamint a Lebonyolító az e bekezdésben írtakból fakadó mindennemű felelősséget kizár.

2.9. A Pályázatokat a Játékszabályzat feltételeinek teljesítése érdekében a Szervező megvizsgálhatja, és amennyiben azok, illetve az azt beküldő Játékosok bármely okból nem felelnek meg a Játékszabályzat feltételeinek, úgy az érintett Játékost a Játékból kizárhatja.

2.10. A Játékból – a Szervező megítélése alapján – kizárásra kerülhetnek azok a Játékosok, akik a Játék szellemével ellentétesen egy természetes személy neve alatt csapatban, vagy tömegesen generált Facebook Profilokkal vesznek részt a Játékban, azzal a céllal, hogy a nyerési esélyeiket ezzel a megtévesztő magatartással megnöveljék. Ilyen Játékosoknak minősülnek például a sorsolásokon és egyéb nyereményjátékokon történő részvétel érdekében társult személyek, akik a nyeremények megszerzése érdekében összehangolják cselekményeiket és egy név alatt több személy teljesítményeit egyesítik, és ezzel megfosztják a nyerési esélyektől a tisztességesen játszani kívánó többi Játékost. A jelen pontban meghatározott, tisztességtelen magatartást tanúsító Játékosok kötelesek megtéríteni minden olyan kárt, amelyet a Játékkal összefüggésben a Szervezőnek vagy a Lebonyolítónak okoztak.

2.11. A Játék szempontjából szabálytalannak minősülnek azok a Pályázatok, amelyek (i) obszcén szavakat tartalmaznak, (ii) szexuális tartalmúak, (iii) sértik a jó ízlést, (iv) vallási, politikai, gyűlöletkeltő vagy egyéb sértő szövegeket tartalmaznak, (v) alkohol/kábítószer/cigaretta fogyasztására utalnak, (vi) a Játék témájától eltérő tárgyat, illetve a Szervezőtől „idegen” feliratot tartalmaznak, (vii) internetes honlapról vagy bármely más úton letöltöttek, (viii) reklám értékűek, (ix) „(ix) a Szervező vagy Lebonyolító, azok tagjai, szervezetük tisztségviselői, munkavállalói személyiségi jogát, különös tekintettel a jó hírnév és becsülethez fűződő jogra, sértik, (x) sértik valamely harmadik személy szerzői vagy egyéb jogát, (xi) jogsértők (xii) továbbá amelyek tartalma ütközik az Facebook vonatkozó szabályzatában és tájékoztatójában foglaltakkal, továbbá az Facebook promóciókra vonatkozó irányelveivel. A Pályázat tartalmáért a Játékos vállalja a felelősséget, az ebből eredő esetleges jogi vagy anyagi következményeket is kizárólag a Játékos viseli. Ha személyiségi vagy szerzői jogok vonatkozásában harmadik személynek a Pályázattal kapcsolatban bármilyen kifogása merülne fel, az ezzel kapcsolatos felelősség kizárólagosan a Játékost terheli, és az ilyen jellegű igényekből eredő követeléseket a Szervező jogosult a Játékosra áthárítani. Szervező fenntartja a jogot, hogy a fenti alapelveket megsértő Játékost a Játékból vagy az általa kezelt Rajongói Oldalról kizárja.

  1. A Játék időtartama

A Játék 4. pont szerinti indításától 2021. augusztus 30. napján 23 óra 59 percig tart (a továbbiakban: „Játék Időtartama”)

  1. A Játék menete és a nyeremények

4.1. A Szervező a Játék indításaként 2021. augusztus 27. napján közzétesz 1 (egy) darab bejegyzést a Facebook Rajongói Oldalán, amelyben azt kéri, hogy a játékosok kövessék a XIXO oldalát, majd kommentben írják meg, hogy hány XIXO-t látnak a képen.

4.2. A Játékosok feladata a következő:

A Játék során a Játékosnak a 4.1. pontban megjelölt bejegyzés alatt kell komment formájában reagálnia a 4.1. pontban megjelölt bejegyzésben leírt kérésnek megfelelően, azaz a XIXO oldalát követik és kommentben kell megválaszolniuk, hogy hány darab XIXO terméket látnak a képen, így benyújtva a Pályázatát. Szervező fenntartja a jogot, hogy a komment Játékszabályzatnak való megfelelése tekintetében saját maga döntsön, amely ellen a Játékosok nem jogosultak fellépni.

4.3. A Játékszabályzat 4.6. pontjában részletezett nyeremények a véletlenszerűség elvének eleget tevő gépi sorsolás útján kerülnek kisorsolásra (az úgynevezett random.org segítségével).

4.4. Az a Játékos vehet részt a Játékban, aki a jelen Játékszabályzat 2.5. pontjával összhangban 1 (egy) darab érvényes Pályázatot feltölt. Több Pályázat feltöltése esetén az elsőként feltöltött Pályázat érvényes, a többi Pályázat automatikusan kizárásra kerül. A Játék időtartamán kívül feltöltött Pályázatok nem kerülnek figyelembevételre.

4.5. A Szervező a Játék időtartama alatt a bejegyzésre érkezett kommentek száma alapján 4 (négy) db nyertes Játékos számára biztosítja a jelen Játékszabályzatban felsorolt nyereményt.

4.6. Nyeremények: A Játékban kisorsolásra kerülnek az alábbi nyeremények (a továbbiakban együttesen: „Nyeremények”):

  • 1-1 db jegy a Miskolcon, 2021. szeptember 4-én megrendezésre kerülő Crazy5K Sprint elnevezésű szabadtéri sportversenyre (részletek: https://crazy5k-sprint.com/index). Helyszín: 3515 Miskolc, Egyetem u. 2. szám alatti Atlétikai Centrum.

4.7. A Játékos kizárólag a Szervező által felkínált fenti Nyereményekre válhat jogosulttá, a Játékos nem jogosult a fenti Nyeremények közül választani, vagy a részére felajánlott Nyeremény helyett másikat igényelni, illetve a Nyeremény bármely jellemzőjét megváltoztatni vagy megválasztani. A Szervező a Nyeremények összetételének, valamint a Nyeremények paraméterei megváltoztatásának jogát minden esetben fenntartja.

4.8. A Szervező és a Lebonyolítók a Nyeremények esetleges hibáiért, hiányosságaiért kizárják a felelősségüket, és a Nyeremények vonatkozásában szavatossággal, jótállással nem tartoznak felelni, kivéve, ha a felelősség kizárását a magyar jogszabályok kifejezett rendelkezéssel tiltják.

4.9. A Nyeremények másra át nem ruházhatóak, és készpénzre át nem válthatóak.

  1. A Nyeremények sorsolása, nyertesek értesítése és a Nyeremények átadása

5.1. A Nyeremények sorsolásának időpontja:

Sorsolás időpontja a 2021. augusztus 31. napja 12:00 óra.

5.2. A Nyeremény sorsolásának helyszíne: A Lebonyolító székhelye. A sorsolás a véletlenszerűség elve alapján működő számítógépes platform segítségével, a random.org használatával történik.

5.3. A Szervező a sorsoláson összesen bejegyzésre érkezett kommentek száma alapján 4 (négy) nyertes és 8 (nyolc) tartaléknyertes Pályázatot sorsol ki. A tartaléknyertes Pályázat a Pályázatok kisorsolásának sorrendjében válik jogosulttá a Nyereményre a jelen Játékszabályzat 5. pontjában írtak szerint, amennyiben az előtte álló nyertes Pályázatok bármely okból érvénytelenek vagy a nyertes Játékos a Játékból a Pályázatával összefüggő egyéb okból kizárásra kerül.

5.4. A Lebonyolító a Nyeremények tekintetében az alábbiak szerint értesíti az egyes Nyertes Játékosokat privát Facebook üzenetben (a továbbiakban: „Értesítés”).

A Nyertesekkel történő első kapcsolatfelvétel időpontja: 2021. augusztus 31. 12.30-16:00 között

A Nyertes Játékosok a Nyeremény átvételének feltételeként kötelesek az Értesítést annak megküldésétől számított legkésőbb 48 (negyvennyolc) órán belül visszaigazolni a Rajongói Oldalnak küldött Facebook privát üzenetben és a Nyeremény átvételéhez szükséges a következő személyes adataikat pontosan megadni: (i) teljes név, (ii) lakcím/kézbesítési cím, (iii) telefonszám (iv) e-mail cím (a továbbiakban: „Visszaigazolás”).

A Lebonyolító a Visszaigazolásra annak megérkezésétől számított legkésőbb 72 (hetvenkét) órán belül válaszüzenetet küld, amelyben tisztázza a Nyertes Játékossal a Nyeremény átvételének pontos menetét. Amennyiben egy Nyertes Játékos a fenti határidőn belül az Értesítést nem igazolja vissza, vagy a fentebb kért adatokat nem adja meg, úgy azon Nyertes Játékos Pályázata kizárásra kerül, és a Szervező a soron következő Tartaléknyertes Játékost jelöli ki. A Tartaléknyertes Játékosnak a Nyeremény visszaigazolására a Nyertes Játékosra vonatkozó, fent megjelölt azonos feltételek vonatkoznak. Amennyiben a Tartaléknyertes Játékos válik jogosulttá a Nyereményre, úgy a Nyertes Játékosokra vonatkozó szabályok alkalmazandók.

5.5 A Nyereményeket a Lebonyolító futárszolgálattal juttatja el az adott Nyertes Játékosnak a Játékos által az Értesítés visszaigazolásakor megadott magyarországi címre. A futárszolgálat a Nyeremény kézbesítését kétszer kísérli meg, a Nyertes Pályázattal érintett sorsolást követő 90 (kilencven) naptári napon belül. A Nyertes Játékos köteles együttműködni annak érdekében, hogy a Nyeremény átvételére a futárszolgálat érvényes Általános Szerződési Feltételeiben, Küldeményforgalmi Üzletszabályzatában foglaltak szerint sor kerüljön. Ha a Játékos jelen pontban írt együttműködési kötelezettségének nem tesz eleget és így a Nyeremény átadása a Nyert Játékos részére meghiúsul, úgy ezen körülmény a Szervező vagy Lebonyolító terhére nem értékelhető. Amennyiben a Nyeremény visszaérkezik a Lebonyolítóhoz (nem kereste, ismeretlen cím, elégtelen cím vagy egyéb megjelöléssel) a Szervező a Nyeremény átvételére újabb lehetőséget nem tud biztosítani. Szervező e körben kizárja kártérítési, illetve egyéb felelősségét.

5.6. A Nyertes Játékos köteles együttműködni a Szervezővel vagy a megbízásából eljáró vállalkozással annak érdekében, hogy a Nyeremények kézbesítése legkésőbb 2021. augusztus 27. napjáig sor kerüljön. Ha ezen együttműködési kötelezettségének a Nyertes Játékos nem tesz eleget, és ebből kifolyólag a Nyeremény időben való átadása meghiúsul, úgy ezen körülményért a Szervező felelőssége nem állapítható meg. A Szervező a Nyeremény átvételének lehetőségét ezen határidőn belül tudja biztosítani, az átvétel időtartama nem hosszabbítható meg, így annak elmulasztása a Játékosra nézve jogvesztő.

5.7. Amennyiben a Nyertes Játékos részére a Nyeremény 2021. szeptember 3. napjáig nem kerül kézbesítésre a Nyertes Játékosnak felróható okból, úgy a továbbiakban a Szervezőtől a Nyereményt nem követelheti.

5.8. A Szervező a Nyeremények igénybevételének lehetőségét Játékszabályzatban felsorolt feltételekkel tudja biztosítani. Ha ezen együttműködési kötelezettségének egy Nyertes Játékos nem tesz eleget, és így a Nyeremény jelen pontban írt feltételekkel történő igénybevétele meghiúsul, úgy ezen körülmény a Szervező, illetve Lebonyolítók terhére nem értékelhető.

5.9. A Szervező kizárja a Játékból azt a Játékost, aki részére a Nyereményt azért nem lehet átadni, mert az értesítést követő adategyeztetés során megadott személyes adatok nem valósak, hiányosak vagy tévesek, vagy a Pályázatot feltöltő Játékos egyéb okból nem felel meg a jelen Játékszabályzatban leírt személyi feltételeknek. A Játékos téves adatszolgáltatásából eredően a Szervezőt és a Lebonyolítót semmilyen felelősség nem terheli.

  1. Adózás, költségek

6.1. A Nyereményekhez tartozó esetleges SZJA-fizetési kötelezettséget a Szervező viseli. Szervezőt a Nyeremények fentiek szerinti átadásán és adóvonzatuk kiegyenlítésén kívül további kötelezettség nem terheli.

  1. Adatvédelem, személyhez fűződő jogok

7.1. A Játékkal kapcsolatos adatkezelésre a Szervező https://www.hellenergy.com/hu/adatkezelesi-nyilatkozat-hell/ linken elérhető adatvédelmi tájékoztatója, valamint az „Adatkezelési tájékoztatás a XIXO Crazy5K elnevezésű nyereményjátékhoz” nevű dokumentumban foglaltak szerint kerül sor.

  1. Vegyes rendelkezések

8.1. A Pályázat hiányosságáért/hibájáért a Nyeremény átadásának – a Szervező, illetve Lebonyolítók érdekkörén kívül eső - elmaradásáért vagy késedelméért, ill. az átadás során keletkezett károkért sem a Szervező, sem a Lebonyolító semmilyen felelősséget nem vállal.

8.2. A Szervező és a Lebonyolító kizárja a felelősségét minden,  https://www.facebook.com/ , illetve az azt működtető szervert ért külső, ún. SQL támadások esetére. Tehát amennyiben a weboldalt, illetve szervert ért támadás folytán a Játékosok téves rendszerüzeneteket kapnak nyereményeiket, a nyertes/nem nyertes státuszukat, stb. illetően, úgy ezen esetekre a Szervező és a Lebonyolító semminemű felelősséget nem vállal.

8.3. A Szervező fenntartja magának a jogot arra, hogy amennyiben valamely Játékos részéről bármilyen (számítógépes) manipulációt, tömegesen generált e-mail címek, illetve a Játék szellemével bármilyen módon összeférhetetlen vagy azt sértő magatartást tapasztal, vagy ennek megalapozott gyanúja felmerül, úgy a Játékost azonnali hatállyal kizárja a Játékból.

8.4. Ha a Játékos a Pályázat feltöltése közben bezárja a böngésző ablakot vagy, ha a kapcsolat (bármely okból) megszakad a kiszolgáló webhelyével, abban az esetben az adatok elvesztéséért a Szervező, illetve a Lebonyolító semmilyen felelősséget nem vállal.

8.5. Szervező és a Lebonyolító kizárják a felelősségüket a Rajongói Oldal rajtuk kívülálló okokból történő meghibásodásáért, amely időtartam alatt a Facebook nem vagy korlátozottan használható, ugyanakkor haladéktalanul megtesz minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy a hiba okát mielőbb feltárja, illetve megszüntesse.

8.6. A Játékos a Facebook promóciókra vonatkozó szabályzata szerint vállalja, hogy tartózkodni fog attól, hogy a https://www.facebook.com/ weboldalt üzemeltető társasággal (Facebook, Inc., valamint annak leány- és társvállalkozásai) szemben a Játékkal kapcsolatban bármilyen kártérítési vagy más felelősségi igényt érvényesítsen. Szervező kijelenti és elismeri, hogy a jelen Játékot a Facebook nem támogatja, nem hagyja jóvá és nem kezeli, illetve a Játék nem kapcsolódik a Facebookhoz. Az adatszolgáltatás nem a Facebook részére, hanem a Szervező részére történik.

8.7. A Játékban való részvétel előtt kérjük, hogy minden esetben figyelmesen olvassa el a jelen Játékszabályzatot különös tekintettel az esetleges módosításokra, hogy mindenkor tisztában legyen a Játék feltételeivel. A Játékban való részvétel önkéntes. A Játékkal kapcsolatos felelősségkorlátozások és felelősségkizárások a vonatkozó jogszabályok által megengedett mértékben érvényesülnek.

8.8. Szervező nem tehető felelőssé a Játék téves meghirdetéséért abban az esetben, amennyiben az neki fel nem róható okból, a jóváhagyása nélkül történik.

8.9. Jelen Játékszabályzatra a magyar jogszabályok az irányadóak és a Játékban való részvétellel kapcsolatosan kialakuló jogviták kizárólagosan a magyar bíróságok joghatósága alá tartoznak.

8.10. Amennyiben a jelen Játékszabályzat bármely rendelkezése a magyar jogszabályok szerint érvénytelen, jogellenes vagy végrehajthatatlan, a jelen Játékszabályzat összes többi rendelkezése ettől függetlenül teljes mértékben érvényes és hatályos marad, és a jelen Játékszabályzat érvénytelen, jogellenes vagy végrehajthatatlan rendelkezése (mindaddig, amíg érvénytelen, jogellenes vagy végrehajthatatlan) elválasztásra kerül a jelen Játékszabályzattól. A Játékos és a Szervező minden elvárható erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy az érvénytelennek, jogellenesnek vagy végrehajthatatlannak minősített (elválasztott) rendelkezést egy olyan érvényes, jogszerű és végrehajtható rendelkezéssel helyettesítsék, melynek joghatása a lehető legnagyobb mértékben megfelel az elválasztott rendelkezés célzott joghatásának.

Adatkezelési tájékoztatás

A „XIXO Crazy5K Sprint Miskolc” elnevezésű nyereményjátékhoz

  1. Az adatkezelő

A HELL ENERGY Magyarország Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1062 Budapest, Andrássy út 126.; cégjegyzékszám: 01-09-729429; adószám: 17782263-5-44; a továbbiakban: „HELL” vagy „Adatkezelő”). A HELL elérhetőségei: info@hellenergy.hu Az Adatkezelőnél jelenleg nincsen adatvédelmi tisztviselő. Az adatkezeléssel kapcsolatos részletes információk: https://www.hellenergy.com/hu/adatkezelesi-nyilatkozat-hell/

  1. Az adatkezelés megnevezése és célja, az adatfeldolgozók

A HELL mint adatkezelő a „XIXO Crazy5K Sprint Miskolc” elnevezésű nyereményjátékban (a továbbiakban: „Játék") résztvevő játékosoknak a Játék lebonyolításához szükséges személyes adatait kezeli. A Játék lebonyolításával összefüggő, annak végrehajtásával kapcsolatos egyes feladatokat a Szervező által megbízott társaság, a DOUPLA Kft. (székhely: 1015 Budapest, Toldy Ferenc utca 1/C. 1/3., levelezési cím: 1372 Budapest, Pf. 404., cégjegyzékszám: 01-09-276101, adószám: 25454145-2-41) a továbbiakban: „Lebonyolító” vagy „Adatfeldolgozó”) látja el. Ilyen feladat például: Nyertes Játékosok Facebook üzenetben történő kiértesítése és a Nyeremény a Nyertes Játékos részére történő eljuttatása.

Az Adatfeldolgozók további adatfeldolgozókat is igénybe vehet a Nyereményjáték lebonyolításával összefüggő feladatok teljesítése során (pl.: futárszolgálat stb.).

  1. Az adatkezelés jogalapja

Az adatkezelés jogalapja az EU 2016/679. számú Általános Adatvédelmi Rendelete („GDPR”) 6. cikk § (1) b) pontja alapján az, hogy az adatkezelés olyan szerződés (a Játék) teljesítéséhez szükséges, amelyben a résztvevő Játékos az egyik fél. A szerződés (Játék) megszűnését (lebonyolítását) követően az adatkezelés jogalapja a következőképpen alakul:

  1. a) a nyertes Játékosok (a továbbiakban: „Nyertes Játékosok") személyes adatai a GDPR 6. cikk (1) f) pontja alapján, a HELL jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges ideig kezeli, illetve a GDPR 6. cikk (1) c) alapján, a HELL-re vonatkozó, jelen tájékoztató 5.1 pontjában feltüntetett jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges ideig kezeli;
  2. b) a nem nyertes Játékosok (a továbbiakban: „Nem Nyertes Játékosok") személyes adatai a GDPR 6. cikk (1) f) pontja alapján, a HELL jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges ideig kezeli.
  3. A kezelt adatok köre

A HELL a Játékkal kapcsolatban a Nyertes Játékosok és a Nem Nyertes Játékosok alábbi adatait kezeli:

4.1. Nem Nyertes Játékosok

  • Facebook profil;
  • Facebook profil címe.

4.2. Nyertes Játékosok

  • Facebook profil és Facebook profil címe;
  • a Nyertes fényképfelvétel, amennyiben az személyes adatot tartalmaz;
  • teljes név (vezetéknév és keresztnév);
  • lakcím/kézbesítési cím;
  • telefonszám;
  • e-mail cím.

A Játékból kizárt Nyertes. illetve Tartaléknyertes Játékos személyes adatainak kezelése a Játék lebonyolítását követően a Nem Nyertes Játékosok személyes adatainak kezelése szerint történik.

  1. Az adatkezelés időtartama

5.1. Nem Nyertes Játékosok személyes adatai

A Nem Nyertes Játékosok személyes adatait a HELL a jogos érdekeinek érvényesítése, így különösen a Nyereményjátékkal kapcsolatos esetleges vitás kérdések tisztázása érdekében a Játék lebonyolítást követő 6 (hat) hónap időtartamig kezeli, azután a Nem Nyertes Játékosok személyes adatai törlésre kerülnek.

5.2. Nyertes Játékosok személyes adatai

A személyes adatok az adatkezeléssel kapcsolatos jogszabályi és / vagy szerződéses elévülési idő végén kerülnek törlésre. A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: „Ptk.") 6:22. § szakasza szerint, ha a Ptk. eltérően nem rendelkezik, a követelések 5 (öt) év alatt évülnek el. Az adatmegőrzési idő így az érintett személlyel való kapcsolat megszűnését követő 5 (öt) év.

Amennyiben a Nyertes Játékosok személyes adatait a HELL az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény 202. § szakasza alapján a Nyertes Játékosok részére átadott Nyereményt terhelő adó megfizetését követő 5. (ötödik) adóév végéig köteles megőrizni, akkor a HELL a személyes adatokat csak a megőrzési kötelezettség lejárata után törli.

Ha az adatokat a HELL a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § szakasza alapján köteles megőrizni, akkor az adatokat a HELL az érintett hozzájárulásától függetlenül csak a szerződéses kapcsolat megszűnését követően 8 év múlva törli. A gyakorlatban ilyen eset, ha az adatok a könyvelést alátámasztó iratok részét képezik.

  1. Az adatok megismerésére jogosult személyek

A személyes adatokhoz a Játék lebonyolításában részt vevő személyek férhetnek hozzá a HELL, a Lebonyolító és az esetleges további adatfeldolgozók szervezetén belül.

  1. Harmadik országba történő adattovábbítás és automatizált döntéshozatal

A Játékosok személyes adatai harmadik országbeli adatkezelőkhöz, illetve adatfeldolgozókhoz nem kerülnek továbbításra.

A HELL a Játékosok személyes adataival automatizált döntéshozatalt, ideértve a profilalkotási tevekénységet nem végez.

  1. Az adatkezeléssel kapcsolatos jogok és jogorvoslati lehetőségek

8.1. Adatvédelmi jogok és jogorvoslatok

8.1.1 Az érintettek adatvédelmi jogait és jogorvoslati lehetőségeit részletesen a GDPR vonatkozó rendelkezései (így különösen a GDPR 15., 16., 17., 18., 19., 20., 21., 22., 77., 78., 79., 80. és 82. cikkei) tartalmazzák. Az alábbi összefoglalás tartalmazza a legfontosabb rendelkezéseket, illetve a HELL ennek megfelelően nyújt tájékoztatást az érintettek részére az adatkezeléssel kapcsolatos jogaikról és jogorvoslati lehetőségeikről. A HELL adatkezelési tevékenységéről bővebb információért, kérjük, látogasson el a https://www.hellenergy.com/hu/adatkezelesi-nyilatkozat-hell/ weboldalra.

8.1.2. A HELL indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen az érintett joggyakorlással (lásd: GDPR 15-22. cikkei) kapcsolatos kérelmének beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet a kérelme nyomán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról a HELL a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet.

8.1.3. A HELL az érintett által kért információkat írásban, vagy – az érintett elektronikus úton benyújtott kérelme, illetve ezirányú kérelme esetén – elektronikusan adja meg. Az érintett részére szóbeli tájékoztatás is adható, amennyiben az érintett a személyazonosságát a HELL részére igazolja.

8.2. Az érintett hozzáférési joga

8.2.1. Az érintett jogosult arra, hogy visszajelzést kapjon a HELL-től arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e. Ha ilyen adatkezelés folyamatban van, az érintett jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon:

  1. a) az adatkezelés céljai;
  2. b) az érintett személyes adatok kategóriái;
  3. c) azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel a személyes adatokat a HELL közölte vagy közölni fogja, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket;
  4. d) adott esetben a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;
  5. e) az érintett arra vonatkozó joga, hogy kérelmezheti a HELL-től a rá vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen;
  6. f) valamely felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; és
  7. g) ha az adatokat nem az érintettől gyűjtötték, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ.

8.2.2. Az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát a HELL az érintett rendelkezésére bocsátja. Az érintett által kért további másolatokért a HELL az adminisztratív költségeken alapuló, ésszerű mértékű díjat számíthat fel. Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, az információkat széles körben használt elektronikus formátumban kell rendelkezésre bocsátani, kivéve, ha az érintett másként kéri.

8.3. A helyesbítéshez való jog

8.3.1. Az érintett jogosult arra, hogy a HELL kérésére indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Az érintett jogosult továbbá arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.

8.4. A törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog")

8.4.1. Az érintett jogosult arra, hogy kérésére a HELL indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

  1. a) a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat a HELL gyűjtötte vagy más módon kezelte;
  2. b) az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  3. c) az érintett tiltakozik az adatkezelése ellen, és adott esetben nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;
  4. d) a személyes adatok jogellenesen kerültek kezelésre;
  5. e) a személyes adatokat a HELL-re alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell; vagy
  6. f) a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

8.4.2. Ha a HELL nyilvánosságra hozta a személyes adatot, és a fentebb írtak értelmében azt törölni köteles, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megteszi az észszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy az érintett kérelmezte a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

8.4.3. Az 8.4.1. és 8.4.2. bekezdés nem alkalmazandó, amennyiben az adatkezelés szükséges, többek között:

  1. a) a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;
  2. b) a személyes adatok kezelését előíró, a HELL-re alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése céljából;
  3. c) a közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, amennyiben az 8.4.1. bekezdésben említett jog valószínűsíthetően lehetetlenné tenné vagy komolyan veszélyeztetné ezt az adatkezelést; vagy
  4. d) jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

8.5. Az adatkezelés korlátozásához való jog

8.5.1. Az érintett jogosult arra, hogy kérésére a HELL korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

  1. a) az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy a HELL ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
  2. b) az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  3. c) a HELL-nek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
  4. d) az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy a HELL jogos indokaink elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

8.5.2. Ha az adatkezelés az 8.5.1. bekezdés alapján korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

8.5.3. Az adatkezelés korlátozásának feloldásáról a HELL előzetesen tájékoztatja az érintett, akinek kérésére a fentiek alapján korlátozták az adatkezelést.

8.6. A személyes adatok helyesbítéséhez vagy törléséhez, illetve az adatkezelés korlátozásához kapcsolódó értesítési kötelezettség

8.6.1. A HELL minden olyan címzettet tájékoztat valamennyi helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölte, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Az érintettet kérésére a HELL tájékoztatja e címzettekről.

8.7. A tiltakozáshoz való jog

8.7.1. Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak jogos érdeken alapuló kezelése ellen. Ebben az esetben a személyes adatokat a HELL nem kezeli tovább, kivéve, ha bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

8.7.2. Ha a személyes adatok kezelésére tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kerül sor, az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból tiltakozhasson az érintettre vonatkozó személyes adatok kezelése ellen, kivéve, ha az adatkezelésre közérdekű okból végzett feladat végrehajtása érdekében van szükség.

8.8. A felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog

8.8. Az érintett jogosult arra, hogy panaszt tegyen egy felügyeleti hatóságnál – különösen a szokásos tartózkodási helye, a munkahelye vagy a feltételezett jogsértés helye szerinti tagállamban –, ha az érintett megítélése szerint az érintettre vonatkozó személyes adatok kezelése megsérti a GDPR rendelkezéseit. Magyarországon az illetékes felügyeleti hatóság: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (weboldal: http://naih.hu/; cím:1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.; postacím: 1363 Budapest, Pf. 9.; telefon: +36-1-391-1400; fax: +36-1-391-1410; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu).

8.9. A felügyeleti hatósággal szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog

8.9.1. Az érintett jogosult a hatékony bírósági jogorvoslatra a felügyeleti hatóság érintettre vonatkozó, jogilag kötelező erejű döntésével szemben.

8.9.2. Az érintett jogosult a hatékony bírósági jogorvoslatra, ha az illetékes felügyeleti hatóság nem foglalkozik a panasszal, vagy három hónapon belül nem tájékoztatja az érintettet a benyújtott panasszal kapcsolatos eljárási fejleményekről vagy annak eredményéről.

8.9.3. A felügyeleti hatósággal szembeni eljárást a felügyeleti hatóság székhelye szerinti tagállam bírósága előtt kell megindítani.

8.10. A HELL-lel vagy az adatfeldolgozóval szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog

8.10.1.Az érintett a rendelkezésre álló közigazgatási vagy nem bírósági útra tartozó jogorvoslatok – köztük a felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog – sérelme nélkül hatékony bírósági jogorvoslatra jogosult, ha megítélése szerint a személyes adatainak a GDPR-nak nem megfelelő kezelése következtében megsértették a GDPR szerinti jogait.

8.10.2.A HELL-lel vagy az adatfeldolgozóval szembeni eljárást a HELL vagy az adatfeldolgozó tevékenységi helye szerinti tagállam bírósága előtt kell megindítani. Az ilyen eljárás megindítható az érintett szokásos tartózkodási helye szerinti tagállam bírósága előtt is.

Budapest, 2021. augusztus 27.

© 2021 HELL ENERGY Magyarország Korlátolt Felelősségű Társaság Minden jog fenntartva!

még több hír

A „XIXO TikTok 2023 december” nyereményjáték részvételi feltételei és szabályzata

A „XIXO TikTok 2023 december” nyereményjáték részvételi feltételei és szabályzata (a továbbiakban: „Játékszabályzat”) KÉRJÜK, HOGY A JÁTÉKSZABÁLYZATOT FIGYELMESEN OLVASSA EL…

A „XIXO Mikulás nyereményjáték” részvételi feltételei és szabályzata

A „XIXO Mikulás nyereményjáték” részvételi feltételei és szabályzata (a továbbiakban: „Játékszabályzat”) KÉRJÜK, HOGY A JÁTÉKSZABÁLYZATOT FIGYELMESEN OLVASSA EL, ÉS CSAK…

A „Vitaminkereső” nyereményjáték” részvételi feltételei és szabályzata

A „Vitaminkereső” nyereményjáték” részvételi feltételei és szabályzata (a továbbiakban: „Játékszabályzat”) KÉRJÜK, HOGY A JÁTÉKSZABÁLYZATOT FIGYELMESEN OLVASSA EL, ÉS CSAK AKKOR…
további hírek