Budapest, 2017. 12. 13. December 6-án nem mindennapi meglepetésben volt része a Tűzoltó utcai Gyermekklinika kis betegeinek: a Mikulás – ahogyan a korábbi években is – az ablakon át érkezett meg hozzájuk, zsákjában minden jóval és egy alapvető fontosságú orvosi géppel.

Mikulásnap alkalmából idén is ellátogatott a Nagyszakállú a Tűzoltó utcai Gyermekklinikára. A
BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Tűzoltóparancsnokság közreműködésével a piros ruhás jótevőt tűzoltó emelőkosárral juttatták a magasba, hogy az ablakon át érkezzen a klinika ápoltjaihoz. A nagy meglepetést öröm váltotta fel, amikor a Mikulás putonyából 100 ajándékcsomag került elő, amelyet az Avalon Park biztosított a beteg gyerekek számára.

A sok finomságon kívül még egy nagyon fontos ajándékkal érkezett a Télapó: a XIXO márka és a miskolctapolcai Avalon Park egy infúziós pumpát adományozott a klinika részére, amely a kemoterápiás gyógyszerek pontos, precíz adagolását teszi lehetővé, ezzel megelőzve, hogy a szükségesnél több, vagy kevesebb hatóanyag kerüljön a betegek szervezétbe – előbbi a hatékonyság csökkenésével, míg utóbbi a túladagolás okozta mellékhatásokkal járhat.

A jótékony Mikulás a HELL cégcsoport jóvoltából idén is mosolyt csalt az arcokra és az alapvető fontosságú orvosi felszereléssel hozzájárult a gyerekek még jobb ellátásához.

 


Scroll to Top