Minden eddiginél erősebb mezőny indult a Europe Tour ranglista legjobbjaival a hétvégén megrendezett Miskolc és Budapest Grand Prix-n. 47 km per órás átlagsebesség, szélezések, és komoly csaták zajlottak a miskolci 191, és a budapesti 127 km-es szakaszokon. Az első napon a legjobb magyar induló, Dér Zsolt (Utensilnord Ora24.eu) lett, aki hetedikként, a győztessel azonos idővel ért célba.  A vasárnapi, fővárosi futamot pedig Lovassy Krisztián (Utensilnord Ora24.eu) nyerte.

14 ország, 13 csapatával – közte 3 magyar együttessel – zajlott a Central-European Tour magyarországi országútikerékpárversenye a Szerencs – Encs – Szikszó – Edelény – Aggtelek – Szendrő – Boldva – Miskolc útvonalon.  A mezőny több részre szakadt, elöl egy 25 fős élbolyban tekertek a legjobbak, akik közül 17-en egyszerre érkeztek a célegyenesbe. Másnap Budapesten folytatódott a küzdelem az Isaszeg – Dányszentlászló – Dány – Dányszentegyed – Kóka – Tóalmás – Zsámbok – Vácszentlászló – Valkó – Gödöllő – Aszód – Galgamácsa – Vácegres – Erdőkertes – Veresegyház – Csomád – Fót – Dunakeszi – Budapest útvonalon.  Budapestre, a Carl Lutz rakpartra egyben érkezett a mezőny, így sprintbefutó döntött, melyben Lovassy Krisztián bizonyult a leggyorsabbnak. Mintegy húsz méterrel a cél előtt bújt ki a társai közül és ért elsőnek célba 2:49:43 óra időeredménnyel. Amagyar kontinentális csapat, az Utensilnord-Ora24.eu kerekesei dobogós helyezést és további UCI-pontokat gyűjtöttek a hétvége folyamán.

„Nagyon örülök, hogy sikerült bebizonyítanunk, érdemes erős csapatokat meghívni egy nemzetközi, UCI-kategóriás Europe Tour versenyre, így lehet előre vinni a magyar kerékpársportot, Lovassy Krisztián győzelmének értékét is növeli, hogy egy bombaerős mezőnyben sikerült ezt elérnie” – értékelte a kétnapos rendezvényt Sutkó Mihály főszervező.

A rendezvénysorozat egyetlen magyarországi állomásaként megrendezett versenyről nem hiányozhattak a XIXO üdítők sem. A jó időben a kerékpárosok és a szépszámú szurkoló körében is nagy népszerűségnek örvendtek a hideg frissítők. Az esemény különlegessége, hogy a szervezők amatőr időfutamot is indítottak a profi versennyel párhuzamosan. Budapesten 219 résztvevő regisztrált a nagyszerű sportriporternek, többszörös bajnok kerékpárosnak, a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség tavaly tragikus hirtelenséggel elhunyt tiszteletbeli elnökének, Sipos János emlékének szentelt nyílt amatőr futamon.Comment Off

( 1 ) Comment

That’s a skillful answer to a difclfuit question


Scroll to Top