XIXO minőség és a vállalat

Az üzem


A kiváló minőségű XIXO üdítőitalok – amelyek 2016-ra már a magyar piac meghatározó szereplőivé váltak –  csúcstechnológiával ellátott üzemünkben készülnek Szikszón. Az italokat egyedülálló német gépsoron, úgynevezett aszeptikus térben palackozzuk, az élelmiszeripari termékekre vonatkozó legmagasabb szintű (FSSC 22000, IFS és BRC) élelmiszerbiztonsági szabvány maximális betartásával. A töltőüzemet a ‘Strategic Manufacturing Awards’ ‘Globális és Világszínvonalú Gyártás’ kategóriájában Európa top 3 gyára közé választották. 2018-ban pedig a ACQ5 Global Awardson elnyerte Európában az Év Gyára címet.

A zöldmezős beruházás 11 hektárnyi területen, két, egyenként 7.000 négyzetméteres gyárban, egyedülálló palackozó gépsorokkal valósult meg. A PET töltősor napi kapacitása 360.000 palack, melybe 2018-ban egy nagyszabású beruházás keretein belül, hosszas fejlesztéseket és 1 éves tesztelést követően, új hűtőrendszert és automata habosítót építettünk és lecseréltük a fúvóformákat, hogy a 1,5 literes dizájnpalackokba tökéletes, hosszan tartó szénsavassággal bíró italok kerüljenek. A PET töltősor mellett jelenleg 3 fémdobozos töltősor működik, amelyek 2018-ban összesen már napi 4,5 millió doboz töltésére alkalmasak. A cégcsoport 2017 júniusában átadott saját alumínium italdobozgyárával stratégiai pozíciót szerzett az üdítőitalgyártás területén európai szinten is.

XIXO minőség


A XIXO a hazai üdítőital-piac sikeres, fiatal szereplője. A márka 2013-ban indult hódító útjára, hamar a magyar piac meghatározó szereplőjévé vált, és 5 éven belül piacvezető pozíciót szerzett. A brand egyik legfontosabb küldetése, hogy kiváló minőségű magyar terméket biztosítson elérhető áron hazánk fogyasztóinak. Cégünk célja, hogy az üdítőitalok kedvelői a minőséget a XIXO márkával kössék össze. Minden XIXO termék Európa egyik legmodernebb palackozóüzemében készül. A cég büszkesége, a ‘Strategic Manufacturing Awards’ ‘Globális és Világszínvonalú Gyártás’ kategóriájában Európa top 3 gyára közé választott szikszói gyár, amely 2018-ban a ACQ5 Global Awardson elnyerte Európában az Év Gyára címet.

Az első osztályú alapanyagok felhasználásával készülő termékek a gyártás során szigorú ellenőrzési rendszeren mennek keresztül. A gyártási folyamat teljes mértékben automatizált és aszeptikus térben folyik, így biztosítva a fokozott sterilizálást. Büszkék vagyunk rá, hogy üzemünk kimagaslóan megfelel a legmagasabb szintű élelmiszerbiztonsági szabványoknak. (FSSC 22000, IFS, BRC)


         
Scroll to Top