2017.07.27. A XIXO brand idén a Magyar Vívó Szövetség sporteseményeit is támogatja. A 2017. július 19-én induló lipcsei világbajnokságon a szövetség sportolói kiváló teljesítményt nyújtottak. A VB-re 119 országból érkeztek versenyzők, így közel ezer párbajtőröző és kardozó vethette össze tudását.

A nyitónap máris egy magyar sikerrel indult. Huszonhét év után Szatmári Andrásnak köszönhetően újra van egyéni világbajnoka a férfi kardvívásnak. A Vasas 24 éves vívója aranyéremet nyert, melyet Schmitt Pál olimpiai bajnok – korábbi köztársasági elnök – adott át. A férfi párbajtőrözők egyéni versenyében Rédli András, a Honvéd 33 éves vívója szerezte meg a magyar csapat második érmét, egy bronzérmet. A bajnokság utolsó egyéni versenyein mindössze három magyar volt érdekelt a legjobb 64 között.

Az egyéni versenyek utolsó napján női párbajtőrben a nyolcaddöntőig jutott az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emese, aki hosszabbításos vereséget szenvedett, illetve Várnai Vivien is, aki a 15. hellyel karrierjének eddigi legszebb felnőtt eredményét érte el.Férfi tőrben a legjobb magyar, Dósa Dániel egyedüliként került fel a 64-es táblára.

Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András és Szilágyi Áron, a férfi kardcsapat tagjaként a dobogó második lépcsőfokára állhatott. A világbajnokság utolsó napjaihoz érve a Bányai Zsombor, Rédli András, Siklósi Gergely és Somfai Péter alkotta férfi párbajtőrcsapat a negyedik helyezést érte el, a női kardcsapat pedig a kilencedik lett.

A magyarok így 1 arany-, 1 ezüst- és 1 bronzérremmel zárták a világbajnokságot, mely eredményhez szívből gratulálunk!

 

 


Scroll to Top