Idén, amennyiben az időjárás is kedvező hozzá, július 4-én tartják a hagyományos Balaton-átúszást. Az 5,2 kilométeres távot a révfülöpi kikötőből indulva, a balatonboglári Platán strandra érkezve kell teljesítenie a résztvevőknek. A szervezők idén is több ezer jelentkezőre számítanak és a célba érkezéskor az úszókat XIXO üdítőkkel és a helyszínen felállított nagyszínpadon színvonalas kulturális programokkal várják.

A közkedvelt és már több éves hagyományra visszatekintő Balaton-átúszás szponzoraihoz örömmel csatlakozott a XIXO márka is, amely köztudottan szívesen támogat tömegsport rendezvényeket. A márka korábban jelen volt az év legnagyobb és legtöbb embert megmozgató futóversenyein, a strandvízilabda bajnokságon, és kerékpáros versenyeken is. A nagyon rövid idő alatt sok család kedvencévé vált XIXO jegesteák legújabb ízét, az idei nyár egyik nagy slágerét, a lychee ízű zöld teát is megkóstolhatják majd a hétvégi átúszáson célba érők. A több ezer úszó a táv teljesítése után, a balatonboglári strandra érve ugyanis a XIXO jegesteái és limonádéi közül választhat, illetve a szervezők és a stáb felüdüléséről is ezek az üdítők gondoskodnak.

Nevezni az átúszás napján, a helyszínen lehet reggel 7.00-tól délután 13.30-ig. A rajt időszak reggel 8.00 órától délután 14.00-ig tart, a várható nagy indulószám miatt fokozatosan elosztva. A táv során átlag 20-30 méterenként álló hajók, motorcsónakok biztosítják az útvonalat. A rajtolásnál, a csuklópánt leolvasása után zuhanyozási lehetőséget biztosítanak a szervezők, a célban ismét leolvassák a vonalkódos csuklópántot, az eredményeket a www.sarkany.hu/balatonatuszasoldalon lesznek elérhetők. Az előregisztrált úszók eredményei az úszás másnapján felkerülnek, a helyszínen regisztrált úszók pedig folyamatosan, az adatrögzítés haladtával kerülnek fel. A verseny napján a rendezvényre bérelt hajójáratok közlekednek Révfülöp és Balatonboglár között, melyeket menettérti jegyek váltásával vehetnek igénybe. Az utazás a vonalkódos csuklópánttal rendelkezőknek ingyenes.

A sikeresen célba érők a XIXO frissítők után a zárt területen belül vehetik majd át a verseny egyedi pólóját, és itt kerülnek kisorsolásra a felkínált ajándékcsomagok is.

Az átúszást kedvezőtlen időjárás esetén a tartaléknapok valamelyikén tartják meg, erről a döntés várhatóan július 2-án csütörtökön lesz.Comment Off

( 1 ) Comment

Hey Wry!!!I think the two are reat&ed:Il#39;m only working part-time, and I'm taking an intensive German class two afternoons per week. But I really don't want my German to interfere with the other languages I've learned. So my Deutsch plan includes a lot of review of French and Italian.


Scroll to Top