Az idén tavasszal a XIXO üdítőitalok gyártója és forgalmazója, a HELL ENERGY Magyarország Kft. és a Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub között létrejött szponzori megállapodás és együttműködés a hétvégén induló új szezonban is folytatódik. Így a vasárnapi, első hazai mérkőzésen – melyet a lengyel Turow csapat ellen játszanak – továbbra is a XIXO jeges teák, limonádék és ízesített vizek gondoskodnak a csapat és a szakmai stáb felfrissüléséről.

A nyári pihenő után a tavalyi bajnokságban ezüstérmet szerző Olaj augusztus közepén látott munkához és kezdte meg a felkészülést az újabb szezonra, ahol megint négy fronton kell helytállniuk a szolnoki kosarasoknak. A szakmai stáb, amely nem változott – Nenad Asceric a vezetőedző, első számú segítője továbbra is Dragan Aleksic lesz, Kmezic Zoran pedig a közvetlen utánpótlásért fog felelni – az elmúlt évek egyik legerősebb játékosállományával vág neki majd a küzdelmeknek. Feladat lesz bőven, hiszen a bombaerős Adria Liga mellett az Euro Challenge Kupában, a honi bajnokságban és a Magyar Kupában is érdekelt lesz a társaság. Nyilván a magyar frontvonal tűnik nyerhetőnek, a nemzetközi porondon pedig az elmúlt évadbelinél jobb szereplés a kitűzött cél.

Az egyesület a deklarált célok érdekében Báder Márton, Horváth Ákos és Simon Balázs mellé leigazolta az új szezonra Rakics Miljant, Vojvoda Dávidot, valamint az Alba Fehérvár volt játékosát, Keller Ákost. A játékoskeret emellett két amerikai idegen légióssal is bővült, csatlakozott Willie Warren, a 24 éves, 193 cm magas amerikai irányító, aki 19 mérkőzésen lépett pályára a Los Angeles Clippers csapatában, és a 28 éves, 198 cm magas, 3-as és 4-es poszton játszó Chris Olivert, aki legutóbb a francia bajnokcsapatban, a Nanterre csapatában játszott. Ezenkívül a Szolnoki Olaj KK  1+1 éves szerződést kötött a magyar válogatott centerével, Lóránt Péterrel, aki Magyarországon a Körmendben és a Debrecenben játszott, külföldön a spanyol Manresa-ban és Burgosban is idegenlégióskodott és az olasz Acea Virtus Roma csapatával az elmúlt idényben bajnoki ezüstérmet szerzett.

A csapat az edzések mellett szeptemberben már Szerbiában és Horvátországban vett részt felkészülési tornákon, és vett részt tesztmérkőzéseken. Az elmúlt hétvégén pedig, a Pakson rendezett Morgen Ferdinánd Emléktornán három nyert mérkőzéssel megszerezte a klub a tornagyőzelmet, így  egy kiváló felkészülési szakasz után vág neki a vasárnap induló újabb szezonnak.

Hajrá!Comment Off

( 1 ) Comment

You saved me a lot of haslse just now.


Scroll to Top